- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Саксонські сирники: незвичний рецепт
Саксонські сирники відрізняються від «класичних», проте цей рецепт не вимагає якихось екзотичних продуктів.
Інгредієнти:
сир — 150 г;
картопля варена — 2 шт.;
яйце — 1 шт.;
родзинки без кісточок — 30 г;
борошно — 2 ст. ложки;
цукор — 1,5 ст. ложки;
сіль — 1 щіпка;
кориця мелена — 0,5 ч. ложки;
олія — 40 мл.
Приготування.
Картоплю відварити заздалегідь у мундирі. Потім бульби остудити й очистити. Родзинки (без кісточок), що використовуються в рецепті, на 5-7 хвилин опустити в окріп, потім обсушити за допомогою тканого рушника.
Очищену картоплю подрібнити за допомогою тертки із середніми осередками.
Додати до картопляної маси сир, який бажано протерти крізь сито.
До інгредієнтів у миску розбити одне велике яйце.
Слідом підсипати до картоплі та сиру борошно.
Наступні інгредієнти для замісу сирного тіста — це спеції: сіль, цукровий пісок і мелена кориця.
До інгредієнтів залишилося додати лише підготовлені родзинки без кісточок.
Усі введені інгредієнти ретельно перемішати.
З маси сформувати спочатку колобки, потім їх приплющити в коржик. Аби сирне тісто не липло до долонь, трохи змочити їх холодною водою. Паралельно поставити на плиту сковороду, в якій розігріти олію.
Сформовані сирники перекласти в гарячу олію. Смажити саксонські сирники з двох сторін до приємної золотистої скоринки.
Смачні домашні саксонські сирники з картоплею готові.
Також ми розповідали про млинці «Зебра»: простий і оригінальний рецепт.