Догори
Дати відгук

Саксонські сирники: незвичний рецепт

Хоча інгредієнти дуже прості.

1 хв на прочитання07 Жовтня 2022, 18:44
Поділитись:

Саксонські сирники відрізняються від «класичних», проте цей рецепт не вимагає якихось екзотичних продуктів.

Інгредієнти:

сир — 150 г;

картопля варена — 2 шт.;

яйце — 1 шт.;

родзинки без кісточок — 30 г;

борошно — 2 ст. ложки;

цукор — 1,5 ст. ложки;

сіль — 1 щіпка;

кориця мелена — 0,5 ч. ложки;

олія — 40 мл.

Приготування.

Картоплю відварити заздалегідь у мундирі. Потім бульби остудити й очистити. Родзинки (без кісточок), що використовуються в рецепті, на 5-7 хвилин опустити в окріп, потім обсушити за допомогою тканого рушника.

Очищену картоплю подрібнити за допомогою тертки із середніми осередками.

Додати до картопляної маси сир, який бажано протерти крізь сито.

До інгредієнтів у миску розбити одне велике яйце.

Слідом підсипати до картоплі та сиру борошно.

Наступні інгредієнти для замісу сирного тіста — це спеції: сіль, цукровий пісок і мелена кориця.

До інгредієнтів залишилося додати лише підготовлені родзинки без кісточок.

Усі введені інгредієнти ретельно перемішати.

З маси сформувати спочатку колобки, потім їх приплющити в коржик. Аби сирне тісто не липло до долонь, трохи змочити їх холодною водою. Паралельно поставити на плиту сковороду, в якій розігріти олію.

Сформовані сирники перекласти в гарячу олію. Смажити саксонські сирники з двох сторін до приємної золотистої скоринки.

Смачні домашні саксонські сирники з картоплею готові.

Також ми розповідали про млинці «Зебра»: простий і оригінальний рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost