Догори
Дати відгук

Найкращі домашні засоби для боротьби з варикозом

Народна медицина - найкращий спосіб для лікування варикозу.

2 хв на прочитання15 Лютого 2024, 06:50
Домашні засоби для боротьби з варикозом Домашні засоби для боротьби з варикозом
Поділитись:

Лікування варикозу травами, мазями та масажем може істотно знизити ризик виникнення тромбозу та полегшити протікання захворювання. У тому числі прибрати больовий синдром і стимулювати потік крові по венах шляхом поліпшення стану судин і зміцнення їх стінок.

На ранній стадії хвороби добре допомагають такі натуральні засоби:

Чорниця

Ця маленька ягода сприяє поліпшенню кровообігу, оскільки вона розширює судини, зміцнює стінки вен і перешкоджає крововиливів. Чорниця також багата на вітамін P і биофлавоноидами.

Її можна їсти в сирому вигляді на десерт або перекушувати нею. Можна робити настій з сушеної чорниці (ложка чорниці на чашку води). П'ють цей настій по дві чашки в день.

Алое вера

Це дуже ефективне і популярне серед страждають варикозом засіб. Лист рослини надрізають уздовж і прикладають внутрішньою стороною до хворого місця. Можна також отримати з листа гель і нанести його на шкіру.

Календула

Ще одна лікувальна рослина, яке допоможе поліпшити стан ніг - це календула. Вона протидіє погіршення стану вен, пов'язаного з віком.

Настій цієї квітки сприяє відновленню пошкоджених тканин, зменшенню набряку ніг і полегшення болю.

У деяких магазинах натуральних продуктів продаються креми з пелюстками календули. Але можна зробити такий крем і самим!

Подрібніть пару квіток календули в невеликій кількості води і змішайте їх з нейтральним кремом. Наносите цей крем на ноги перед сном і не змивайте його.

Рослинні олії

При болях в ногах, викликаних варикозом, добре допомагає масаж. Його також можна робити в профілактичних цілях при сидячому способі життя або коли доводиться постійно бути на ногах. Робити його потрібно круговими рухами по напрямку від кісточок до стегон.

Для поліпшення кровообігу при масажі можна використовувати, наприклад, оливкову олія. Для масажу масло повинно бути теплим.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.