Догори
Дати відгук

Найкорисніші восени: три простих напої, що зміцнюють імунну систему

2 хв на прочитання24 Жовтня 2020, 23:45
Поділитись:

Восени особливо важливо мати  сильну імунну систему - для її зміцнення, запобігання болю в горлі, кашлю і нежиті фахівці рекомендують вживати смачні і прості у виготовленні напої. Ось три з них - з імбиром, лимонна вода, «золоте» молоко.

В умовах другої хвилі коронавируса, що обрушилася на світ, стало особливо важливим мати добре функціонуючу імунну систему. На сторінках журналу Fit for Fun (Німеччина) експерти розповіли про найкорисніші восени прості напої, які ефективно зміцнюють організм,  захищають від неприємних респіраторних симптомів - дискомфорту в горлі, кашлю, нежиті, інших.

Напої з імбиром. Завдяки вмісту заліза, магнію, натрію, кальцію імбир виявляє протизапальну дію, бореться з першими ознаками застуди. Інші його компоненти, калій, фосфор, вітамін С, роблять імунну систему більш стійкою.

«Імбирні напої сприяють обміну речовин і спалюванню жиру, підтримують захисну функцію організму в вітряні і дощові осінні дні», - констатують фахівці.

Найбільш корисними вони вважають так звані «імбирні шоти», що містять імбирний сік холодного віджиму - на відміну від гарячого пиття він краще зберігає всі важливі вітаміни. Щоб їх приготувати, змішуються лимонний сік, свіжий імбирний сік, трохи фруктового сиропу (агави, ананаса і ін.).

Лимонна вода з медом і корицею. Сік лимонів містить багато вітаміну С, мед має протизапальні властивості, кориця - антибактеріальні. Напій, приготовлений з усіх трьох інгредієнтів, змішаних з водою, експерти називають ефективною рідкою зброєю під час хвилі інфекційних захворювань.

«Мед, розчинений у теплій воді, найкраще пити вранці з невеликою кількістю лимонного соку і додаванням чверті чайної ложки кориці», - назвали експерти найкорисніший восени варіант лимонної води.

За їх словами, така суміш зміцнює захисні сили організму, служить профілактикою застуди, стимулює обмін речовин, підтримує стабільний рівень цукру в крові.

«Золоте» молоко. Рецепт виготовлення напою йде корінням в традиції індійської Аюрведи - він готується з використанням куркуми. Її головний активний інгредієнт - куркумін -   очищає  і бадьорить організм, допомагає боротися з розмноженням ракових клітин, пригнічує запалення, стимулює травлення.

Щоб отримати один з найкорисніших напоїв, що зміцнюють імунітет восени, змішайте зігріте молоко з куркумою, чорним перцем (він підсилює цілющу дію куркуми), медом. Також можна додати кокосове масло.

Відомо, Covid-19, грип, ГРВІ: як харчуватися якщо людина захворіла.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Режим економії вуличного освітлення в Одесі
Вуличне освітлення в Одесі - в режимі економії
1 хв на прочитаннягодина тому
Вітрова електростанція на Полтавщині. Фото ілюстративне
Для будівництва вітрової електростанції на Полтавщині виділять 47 тис. га
1 хв на прочитання2 години тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання6 годин тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання7 годин тому
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання8 годин тому
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання9 годин тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання9 годин тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання10 годин тому