Догори
Дати відгук

Covid-19, грип, ГРВІ: як харчуватися якщо людина захворіла

Не налягайте на варення і мед

2 хв на прочитання14 Жовтня 2020, 11:50
Поділитись:

Іноді, рятуючись від застуди і перебуваючи на самоізоляції в разі захворювання на коронавірус, люди починають вдаватися до старих і "перевірених" способів лікування і підтримки імунітету: вживають банками малинове варення, літрами мед та кілограмами лимони. Чи дійсно такі продукти харчування допомагають заслабленому організму?

Сезон грипу та ГРВІ збігся із пандемією коронавірусної хвороби. Це вимагає від кожного застовування засобів індивідуального захисту. Що краще їсти і чи можна пити на думку лікаря, пише glavcom.

У перші, гострі дні хвороби потрібна їжа, яка легко сприймається нашим організмом – перетерті супи-пюре, якісь бульйони.  Лікаря радять курячий бульйон, який містить багато поживних речовин. Кілька днів людина має вживати таку легку їжу, яка буде відновлювати сили організму, але не буде його перенавантажувати.

"У гострий період захворювання наші люди чомусь налягають на чаї з варенням з малини і калини. В організм потрапляє багато цукру, а це шкідливо. Крім того, не потрібно багато м’яса чи якихось твердих продуктів. Ще один стереотип – що у період хвороби начебто треба більше їсти. Це неправда. І потім, ви знаєте, що нема універсальної порції: чоловік заввишки 180 см і дівчина зростом у 150 см потребують різних за розміром порцій", - говорить лікар-дієтолог Світлана Фус.

Коли людина виходить з гострого процесу, варто розширювати діапазон продуктів і переходити поступово до звичного раціону. 

Харчування має бути повноцінним. У цей період не можна дотримуватися якихось дієт – тільки правильне повноцінне харчування: білки, складні вуглеводи. Воно підтримує імунну систему, здатність організму до виведення токсичних речовин.

Потрібно обмежити споживання солодощів – вони шкідливі для кишечної мікрофлори. Вживання цукру у різних формах – від напоїв до тістечок – може знизити опір організму захворюванням.

Важливим елементом харчування у цей період є жири, адже досить багато вітамінів, які ми отримуємо з їжею, є жиророзчинними, і без цього компонента просто не засвоюються організмом.  

Додамо, стало выдомо як за кашлем можна дізнатися у людини COVID чи звичайна ГРВІ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.