Не всі модні низьковуглеводні дієти однаково корисні, коли справа стосується підтримки ваги. Деякі з них можуть навіть спровокувати набір кількох кілограмів, йдеться в новому дослідженні Гарварду.
Згідно з результатами, люди, які дотримуються низьковуглеводної дієти з упором на рослинні білки і корисні жири, мають більше шансів стримати зайву вагу в перспективі, ніж ті, хто дотримується низьковуглеводної дієти, що складається в основному з м'яса і шкідливих жирів, пише New York Post.
В ході дослідження вчені з'ясували, що здорові люди, які сидять на низьковуглеводній дієті, втратили в середньому 4,9 фунта за чотири роки, в той час як ті, хто сидять на інших низьковуглеводних дієтах додали у вазі за цей час.
"Ключовим висновком тут є те, що не всі дієти з низьким вмістом вуглеводів однакові, коли мова йде про контроль ваги в довгостроковій перспективі", - пояснив старший автор дослідження Ци Сун.
Більше новин читайте на GreenPost.