Догори
Дати відгук

На Житомирщині від сказу вакцинують диких тварин

З літаків розкидають харчі з вакциною.

1 хв на прочитання30 Серпня 2021, 13:23
Фото:
Сумські Дебати Фото: Сумські Дебати
Поділитись:

На початку вересня на території Житомирської області проведуть кампанію з вакцинації від сказу диких м’ясоїдних тварин — над лісовими та польовими угіддями з літаків розкидають принади з вакциною. Про це повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Повідомляється, що розповсюдження принад, які містять високоімунну безпечну вакцину, здійснюватиметься за допомогою авіатранспорту зі злітно-посадкової смуги, яка розміщена поблизу міста Малин. Розкидають приманку з вакциною по всій території області за винятком населених пунктів, водойм, автомагістралей та заборонених зон для польотів цивільної авіації.

«Головне управління Держпродспоживслужби звертається до мешканців Житомирщини з проханням: якщо випадково знайдете в лісі чи на околиці села принади з вакциною, не потрібно торкатися їх, розламувати, переносити в інше місце, а залишати привабливими для тварин. Категорично забороняється будь-яке інше використання кинутих з літака приманок з вакциною, незважаючи на те, що вона є цілком безпечною», — йдеться у повідомленні.

Приманка з вакциною безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині міститься желеподібна капсула з вакциною проти сказу.  Вакцини створюють специфічний імунітет за перорального застосування.

Нагадаємо, що Україна має намір ліквідувати захворюваність на сказ до 2030 року.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко