Догори
Дати відгук

На яку допомогу можна розраховувати в лікарні, якщо захворів на коронавірус

Тестування, інструментальні дослідження та медикаменти для українців безкоштовні

1 хв на прочитання21 Жовтня 2020, 14:10
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Рентгенографія, тестування та киснева підтримка - це все українці, хворі на COVID-19, можуть безкоштовно отримати у лікарнях. Детальніше про це розповіли у Національній службі здоров'я України

Там кажуть, що не завжди пацієнт з коронавірусною хворобою чи підозрою на неї потребує рентгенологічного дослідження, котре так часто вимагають хворі. Обстеження має призначити сімейний лікар, коли повністю огляне пацієнта й дізнається про всі симптоми. Тоді він створить електронне направлення на рентгенографію. У такому разі дослідження для хворої людини буде безкоштовним.

Також у безоплатний пакет послуг лікування пацієнтів із COVID-19 входить тестування на COVID-19, лабораторні та інструментальні дослідження, медична допомога відповідно до галузевих стандартів,  киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до ШВЛ або ЕКМО за необхідності. Також безкоштовними для українців є медикаментозна терапія та знеболення за потреби й  консультації лікарів інших спеціальностей.

Усі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19, входять до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних закладів. Тому лікування пацієнтів є безоплатним.

Як писав GreenPost раніше, препарат Ремдесивір, яким вже у найближчий час планують масово лікувати українців від коронавірусу, не здатний побороти тяжку недугу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost