Догори
Дати відгук

На вихідних повернеться спека, а захід країни заллє та "заморозить"

До того ж знов можливі паводки

1 хв на прочитання10 Липня 2020, 17:40
Фото - orTabaTumi Фото - orTabaTumi
Поділитись:

У суботу в усій Україні вдень очікується +28+33 градуси, а опадів не буде, окрім грозових дощів у західних областях. Про це повідомляє Наталя Діденко синоптик Укргідрометцентру.

"А ось справді комусь й буде холодно саме на Петра й Павла. Адже 12-го липня у західній частині України температура повітря у неділю впаде до +14+20 градусів та ще й із сильними грозовими дощами. Також 12-го липня дощі з грозами пройдуть у другій половині дня на Житомирщині, Київщині, Чернігівщині, в Криму та Приазов'ї. На решті території буде сухо та спекотно, до +29+33 градусів", - розповіла синоптик.

У Києві в суботу очікується сонце та спека, +30+32 градуси. У неділю в столиці в другій половині дня ймовірний дощ із грозою, +28+29 градусів.

Крім того, за даними Укргідрометцентру 11-13 липня, при подальшому підвищенні рiвня води з добовою інтенсивністю 1-3 см, на р. Прип'ять в створi поста Рiчиця відбуватиметься подальше перевищення небезпечної відмітки затоплення сільгоспугідь, господарських споруд, присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського району у Волинській області.

Ввечерi 11 та впродовж 12-13 липня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська та Iвано-Франкiвська області) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,3-1,3 м. При значних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

Тим часом, знов пожежа на Луганщині, тепер палає величезне сміттєзвалище (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.