Догори
Дати відгук

На українському ринку побільшало фальсифікованого меду

1 хв на прочитання19 Липня 2020, 23:04
pixabay pixabay
Поділитись:

Цього року пропозиція меду на ринку досить скромна – бджолярі України переживають не найкращий сезон. Тому в Україні почастішали випадки продажу фальсифікату. Про це розповів глава Товариства бджолярів Миколаївської області Андрій Галдін, пише АгроЮг.

Експерт попереджає, що покупцеві потрібно бути дуже уважним, адже в зв'язку зі сформованою ситуацією, почастішали випадки продажу фальсифікату.

«У зв'язку з нестачею меду збільшилися випадки його фальсифікації. Недобросовісні бджолярі, в кращому випадку, розігрівають торішній мед, і продають його як свіжий за високою ціною. А в гіршому випадку, годують бджіл цукровим або глюкозно-фруктозним сиропом, і теж продають мед за високою ціною. Люди таким чином намагаються вижити, але за рахунок покупця», - стверджує бджоляр.

В цілому, ціни на торішній мед залишилися на колишньому рівні - від 90 до 100 грн/л - це різнотрав'я або різнотрав'я з соняшником. На акацієвий мед ціни значно вищі - 300 грн/л. На ріпаковий мед ціни теж різні - від 120 до 150 грн/л.

Варто відзначити, що на вартість українського меду, як і раніше, впливають експортери, які на сьогоднішній день не поспішають підвищувати ціни.

«Бджолярі хочуть, щоб цінова політика змінилася. Але на нас сильно впливають експортери. Вони поки свої ціни піднімати не збираються, і тому ціна стоїть на колишньому рівні. Але будемо чекати все-таки збільшення цін і хоч якусь компенсацію наших збитків», - каже Галдін.

Зате в Україні подешевшали яблука.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.