Догори
Дати відгук

В Україні подешевшали яблука

1 хв на прочитання19 Липня 2020, 14:10
Image by TatsianaVusava from Pixabay Image by TatsianaVusava from Pixabay
Поділитись:

За останній тиждень ціни на раннє яблуко в Україні трохи знизилися, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. При цьому, за словами виробників, урожай раннього яблука в поточному сезоні буде трохи нижчим ніж у минулому році через весняні заморозки.

Згідно з даними проєкту, тільки з кінця попереднього тижня оптова ціна на яблуко ранніх сортів на українському ринку знизилася в середньому на 10%.

На сьогоднішній день виробники пропонують до продажу ці фрукти за ціною 14-22 грн/кг ($0,52-0,81/кг) в залежності від якості і сорту. За словами садівників, знижувати ціни їх змушує досить висока пропозиція сезонних фруктів, тоді як попит на яблука утримується на низькому рівні.

Але при цьому, не дивлячись на негативний ціновий тренд в сегменті раннього яблука, ціни на ці фрукти наразі в середньому все ж в 1,8 раза вищі ніж в аналогічний період минулого року. Таку цінову різницю оператори ринку пояснюють пізнім початком сезону в поточному році, а також істотним зменшенням валового збору раннього яблука в країні.

А фермер з Вінниччини вирощує їстівні квіти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.