Догори
Дати відгук

На що українці витрачають левову частину свого доходу - дослідження

Українці найбільше витрачають на продукти харчування та обов’язкові платежі.

1 хв на прочитання14 Березня 2024, 16:40
На що українці витрачають левову частину свого доходу На що українці витрачають левову частину свого доходу
Поділитись:

Показник витрат українців на продукти харчування і обов'язкові платежі сягає 66%, він є більш ніж удвічі вищим, ніж середній світовий показник.

Про це йдеться в дослідженні «Споживацькі настрої українців у другий рік повномасштабного вторгнення» від Deloitte в Україні, пише ЕП.

«Цього року було проведено порівняння споживацьких настроїв українців з настроями споживачів у Німеччині, Польщі, США, Канаді, ПАР та із середнім світовим показником. Українці найбільше витрачають на продукти харчування та обов’язкові платежі. Цей показник сягає 66%, він є більш ніж удвічі вищим, ніж середній світовий показник. Україна – єдина серед досліджуваних країн, де витрати на цю категорію перевищують 50%», – йдеться у повідомленні.

При цьому, за результатами дослідження, українці значно менше витрачають на товари та послуги, які не є необхідними для базового існування.

Найбільш помітна різниця у розподілі бюджету на такі категорії:

- дозвілля (включно з ресторанами/кафе), відпочинок і туризм: українці витрачають 2% свого бюджету на цю категорію, тоді як жителі Німеччини – 17%, Польщі – 15%, США – 19%, Канади – 15%, ПАР – 17%;

- електроніка, побутова техніка та товари домашнього вжитку: українці витрачають 2% бюджету на цю категорію, жителі Німеччини – 10%, Польщі – 12%, США – 12%, Канади – 10%, ПАР – 14%.

У таких категоріях, як одяг та взуття, охорона здоров’я, транспортні витрати та цифрові послуги, немає відчутної різниці між українцями та жителями порівнюваних країн, додають в компанії.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.