Догори
Дати відгук

На Одещину прилетіли рідкісні жовті чаплі (ФОТО)

Чисельність жовтої чаплі скорочується в результаті затоплення плавнів внаслідок будівництва ГЕС, цвітіння водойм, злочинної «меліорації».

1 хв на прочитання30 Квітня 2021, 16:36
На Одещину прилетіли рідкісні жовті чаплі. Всі фото: І.Русєв На Одещину прилетіли рідкісні жовті чаплі. Всі фото: І.Русєв
Поділитись:

Жовті чаплі прилетіли в акваторію Тузлівських лиманів —  для годування та відпочинку перед далекими маршрутами польоту. Ці птахи  охороняються Червоною книгою України (статус — рідкісний), Бернською конвенцією та Директивою ЄС про захист диких птахів. 

За словами еколога Івана Русєва, співробітника Нацпарку «Тузлівські лимани»,  міграція птахів через акваторії  їде постійно.

«Чисельність жовтої чаплі скорочується в результаті затоплення плавнів внаслідок будівництва ГЕС, цвітіння водойм, злочинної «меліорації» водно-болотних угідь, посилення фактору неспокою, а також браконьєрства. Для охорони цього виду необхідна сувора охорона та відновлення водно-болотних угідь, припинення евтрофікації та «меліорації» водойм, створення нових об'єктів заповідного фонду в місцях гніздування та масового пролету птахів»,зауважив еколог.

Під час міграції ці чаплі тримаються зграйками.

До слова, під льодами Антарктиди закладена «бомба» для планети. Передбачається, що ці вулкани потенційно активні, тому не виключені відразу дві можливі проблеми. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко