Догори
Дати відгук

На Одещині група посадовців вимагала 40 тисяч доларів хабаря

Серед фігурантів – керівники структурних підрозділів водних ресурсів річок та водного господарства

2 хв на прочитання16 Червня 2024, 13:45
Група посадовців вимагала 40 тисяч доларів хабаря Група посадовців вимагала 40 тисяч доларів хабаря
Поділитись:

Поліцейські викрили на Одещині групу посадовців, які вимагали 40 000 доларів за оренду нерухомості із землею вздовж міжнародної траси. Серед фігурантів – керівники структурних підрозділів водних ресурсів річок та водного господарства, а також голова однієї з ОТГ Одещини. За вказану суму фігуранти обіцяли посприяти в укладанні довгострокового договору оренди з першочерговим правом викупу. На цій ділянці підприємець планував облаштувати автостоянку для вантажного транспорту.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Правоохоронці розповіли, що за певну винагороду посадовці обіцяли позитивно вирішити питання оренди нерухомості та землі, що перебуває на балансі управління водних річок. А саме комплексу будівель та споруд разом з територією площею 16 га вздовж траси міжнародного значення, де підприємець збирався облаштувати автостоянку для вантажівок.

Для цього нерухомість та землю планували передати на баланс до ОТГ, а вже після цього в довгострокову оренду підприємцю з першочерговим правом викупу. Вартість такої оборудки оцінили в 40 000 доларів, з яких половину суми мав отримати начальник одного з управлінь водних ресурсів річок через визначений пункт обміну валют в столиці, решта – розподілялася між двома іншими фігурантами.

У четверг, 13 червня, поліцейські затримали голову ОТГ та керівника міжрайонного управління водного господарства на території Одеської області, а організатора схеми – начальника управління водних ресурсів річок – поблизу Білої Церкви. Загальна сума, яку отримали фігуранти як неправомірна вигода - 40 000 доларів. Ділків затримали під час одержання хабаря.

Затриманим посадовцям повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. За скоєне чиновникам може загрожувати до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро