Догори
Дати відгук

На Львівщині директорку школи суд визнав винною у недостатньому рівні вакцинації

Директорка на суді свою провину визнала повністю.

1 хв на прочитання22 Жовтня 2021, 10:03
Суд Суд
Поділитись:

У Золочеві (Львівщина) до суду притягнули директорку через низький рівень вакцинації вчителів у її школі. Така інформація оприлюднена на сайті Єдиного реєстру судових рішень, пише сайт НУШ.

Керівницю школи № 2 ім. М. Шашкевича звинуватили в тому, що в школі вакцинувалися недостатня кількість працівників, ідеться у повідомленні.

За даними адмінпротоколу, порушення зафіксували ще 23 вересня. Суть порушення в тому, що директорка закладу освіти не забезпечила його «належне функціонування».

У рішенні пояснюється, що учні 5–11 класів не могли відвідувати школу, оскільки менше 80 % працівників були вакциновані та в такий спосіб директорка порушила постанову КМУ № 981 від 22.09.2021.

Постанова передбачає, що в жовтій карантинній зоні проводити навчання очно можна лише у тих навчальних закладах, де не менше 80 % працівників отримали принаймні одну дозу вакцини. В іншому випадку учні 5–11 класів змушені навчатися дистанційно.

Директорка школи на суді свою провину визнала повністю. Суд визнав директорку школи винною, але від відповідальності звільнив, оскільки порушення є малозначним. Тому суддя обмежився усним попередженням. Директорці також не доведеться сплачувати судовий збір, повідомляє сайт НУШ.

Також ми розповідали, що київські освітяни виступили проти примусу до вакцинації.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.