Догори
Дати відгук

Київські освітяни виступили проти примусу до вакцинації

Столична профспілка готова захищати права не вакцинованих проти СОVID-19 освітян.

2 хв на прочитання20 Жовтня 2021, 11:21
Вчителька Вчителька
Поділитись:

Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України зробила заяву щодо захисту прав та інтересів невакцинованих працівників закладів освіти. Заява стала реакцією на затвердження наказом МОЗ України № 2153  від 04.10.2021 р. переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням.

Перерахувавши усі правові підстави для відмови вакцинуватися проти COVID-19, столична профспілка наголосила на незаконності примусу працівників вакцинуватися проти СОVID-19 чи відсторонювати їх від роботи без збереження заробітної плати у разі небажання пройти щеплення.

«Запровадження обов’язкових профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 для працівників освіти призводить до зростання у трудових колективах напруги та соціальних протиріч. Саме тому Профспілка освітян м. Києва вимагає від Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України не допустити порушення прав невакцинованих працівників закладів освіти та закликає Міністерство охорони здоров’я скасувати наказ № 2153 від 04.10.2021 року», — ідеться в заяві.

Окрім того, у профспілці констатують, що дії влади змушують працівників освіти звертатися до суду щодо оскарження наказу МОЗ № 2153 від 04.10.2021 року. Зокрема директор спеціалізованої школи № 210 Оболонського району м. Києва Дмитро Ламза  12 жовтня 2021 р. подав відповідний позов до суду.

«Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України також оскаржуватиме вищевказаний наказ та готова надати допомогу спілчанам у зверненні до суду за захистом їхніх прав в разі відсторонення працівників закладів освіти, які не щепляться проти COVID-19, від роботи без збереження заробітної плати», — йдеться в заяві.

У своєму коментарі GreenPost Дмитро Ламза висловив сподівання, що ми живемо все ж таки у правовій державі, і суд діє в межах закону. Тому директор має надію, що суд задовольнить його вимоги, і позовна заява та заява про забезпечення позову матимуть позитивний результат.

«Ми всі люди та маємо діяти в межах закону», — наголосив Дмитро Ламза.

Також ми розповідали, що директор школи позивається на КМУ, вимагаючи скасувати нові карантинні обмеження для вчителів (ВІДЕО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.