Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На Івано-Франківщині врятовано від браконьєрських сіток найціннішу рибу річок басейну Дунаю

На Івано-Франківщині врятовано від браконьєрських сіток найціннішу рибу річок басейну Дунаю

Вилучено 15 браконьєрських сіток загальною довжиною 336 м.

2 хв на прочитання08 Січня 2024, 21:28
Врятовано від браконьєрських сіток найціннішу рибу річок басейну Дунаю Врятовано від браконьєрських сіток найціннішу рибу річок басейну Дунаю
Поділитись:

Рибоохоронці Держрибагентства продовжують здійснювати на водоймах превентивні заходи, спрямовані на запобігання грубих порушень правил рибальства. Про це йдеться у пресрелізі Державного агенства розвитку меліорації, рибного господарсьва та продовольчих програм.

Так, 4 січня 2024 року інспектори Івано-Франківського рибоохоронного патруля очистили акваторію річки Дністер у межах Олешанської і Тлумацької територіальних громад від заборонених знарядь лову. Зокрема, вилучили 15 браконьєрських сіток загальною довжиною 336 м.

Водні біоресурси (лосось дунайський, занесений у Червону книгу України, сріблясті карасі та раки), які знаходилися у заборонених знаряддях лову, рибпатрульні обережно звільнили з тенет та відпустили у річку в живому стані, чим попередили їх загибель та нанесення збитків рибному господарству України.

За результатами роботи рибоохоронцями складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Закликаємо громадян відповідально та ощадливо ставитися до водних біоресурсів та не ловити рибу, яка є зникаючим видом і занесена до Червоної книги України. Давайте разом берегти природні багатства наших водойм!

Довідково:

Лосось дунайський (головатиця) – найцінніша риба річок басейну Дунаю, у тому числі карпатських річок, довжина якої може сягати 2 м, а вага понад 50 кг.

Через малу чисельність з 1994 року занесений до Червоної книги України як зникаючий вид, тому його вилов на території нашої держави повністю заборонений.

З 2017 року на державному рівні відтворенням лосося дунайського займається Рибоводний форелевий завод «Лопушно» Держрибагентства. З тих пір рибзаводом вирощено та випущено у води карпатських річок близько 100 тис. мальків цього виду лососевих.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.