Догори
Дати відгук

На Хмельниччині виробляють «живе» варення та крафтові лікувальні чаї (ФОТО)

Вся продукція — натуральна.

2 хв на прочитання27 Жовтня 2021, 20:07
Фото надала Оксана Кутасевич Фото надала Оксана Кутасевич
Поділитись:

На Хмельниччині переможниця конкурсу «Битва стартапів» виготовляє крафтові натуральні чаї з лаванди та ферментованого листя вишні, а також «живе» варення з ягід. Ягоди залишаються сирими. Про це розповіла власниця крафтового виробництва Оксана Кутасевич, пише Укрінформ.

«Ми виготовляємо «живе» варення, тому що воно без варки та зберігається в холодильнику. Його готуємо із журавлини й обліпихи. Такий продукт можна вживати як варення або робити з нього чай. Крім цього, для чаїв у нас є калина з лимоном, а також імбир із медом, лимоном і апельсином. Наша продукція натуральна, до якої ми додаємо лише цукор або мед», — зазначила Кутасевич.

Фото надала Оксана Кутасевич

За її словами, влітку почали заготовляти ферментоване листя вишні для чаю. Такий напій має насичений колір та аромат. Навесні також готують сироп із соснових шишок, який можна додавати до чаю. Окрім цього, для чаїв збирають іван-чай, чебрець, липу, м’яту, лаванду.

Фото надала Оксана Кутасевич

На крафтовому виробництві також готують варене варення з чорниці та лаванди, соус песто, що не варять, а найближчим часом запустять виробництво соусу без варіння з помідорів і хрону.

Проєкт виробництва фруктово-ягідних живих варень переміг у цьогорічному конкурсі «Битва стартапів», який проводила Хмельницька міська рада. Виробництво отримало грант у розмірі 75 тис. грн на розвиток своєї справи.

Нагадаємо, що у Тернополі виготовляють фарширований аґрус і варення з ківі та кульбаб.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото:
Uley
На Миколаївщині вчителька-бджолярка відновлює рідкісну породу бджіл
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Порадниця
На Київщині жінка створила царство помідорів: вирощує понад 250 сортів
2 хв на прочитанняВчора
Фото: скрін із відео
На Херсонщині з'явився притулок для кіз — хазяїн тримає понад 50 тварин (ВІДЕО)
2 хв на прочитання06 Грудня 2021
Фото:
Сад Фасад
Всесвітній День грунтів: в Україні розорано 54% всіх земель, збитки від деградації склали 50 мільярдів грн
3 хв на прочитання05 Грудня 2021
Пляшка 8-відсоткового пива додасть у ціні більш ніж 2 грн
2 хв на прочитання04 Грудня 2021
Держгеокадастр повідомив, як в одній з областей замість 200 га лісу вирощують с/г культуру
1 хв на прочитання04 Грудня 2021
Дієтолог розкрила несподівану користь сала в пандемію
1 хв на прочитання03 Грудня 2021
Гречаний, кукурудзяний, фітнес-хліб: на Луганщині крафтова пекарня виготовляє 50 видів хліба й булок
1 хв на прочитання02 Грудня 2021
Більше з GreenPost
Як знизити рівень стресу: радить дієтолог
3 хв на прочитання4 години тому
Фото:
Українська правда. Життя
Чому знежирені молочні продукти шкодять здоров'ю – пояснення дієтолога
1 хв на прочитанняВчора
Фото:
Hype.tech
Навіщо нам спати: 10 цікавих фактів про сон у День любителів поспати
5 хв на прочитанняВчора
Фото: Киев 24
Обіцяють найбільший вертеп у Європі: у Києві на Софіївській площі змонтували аркас ялинки, яка відкриється 19 грудня різдвяним дійством
1 хв на прочитанняВчора
Закон про 1000 грн за вакцинацію підписав голова Верховної Ради та направив його Зеленському
1 хв на прочитанняВчора
Коли у Києві розпочнуться зимові канікули – пояснення влади
1 хв на прочитанняВчора
На Миколаївщині будують «острови птахів» для гніздування — зупинка для понад 50 тис. пернатих
3 хв на прочитанняВчора
Льодяний дощ, сильна ожеледиця — синоптики застерігають бути уважними на дорогах
1 хв на прочитанняВчора