Догори
Дати відгук

Фарширований аґрус і варення з ківі та кульбаб: крафтові солодощі виготовляють в Тернополі

Серед цікавих продуктів – горіхи, інжир та цитрини залиті медом, варення з троянди з пелюстками.

1 хв на прочитання09 Жовтня 2021, 18:00
Поділитись:

Усе почалося в 2017 році, коли політик, колишня помічниця народного депутата, перебувала у відпустці з догляду за дитиною, Ольга Навроцька вирішила заснувати власну справу. Тоді вона згадала, що перебуваючи у відпустці в одній з європейських країн спробувала варення з ківі. Тоді Ользі не сподобався його смак, тому вона вирішила зробити смаколик за власним рецептом. Саме тому першим крафтовим продуктом від  жінки було саме варення з ківі, яке містить також цукати та коньяк.

Усі рецепти варення та інших смаколиків від Ольги Навроцької, засновниці крафтового виробництва з Тернополя, унікальні. Ще один секрет успіху – привабливий вигляд продукції, пише SEEDS.

Спочатку чоловік Ольги, Роман, не підтримував її, оскільки вважав, що варення та джеми не будуть мати попиту на українському ринку. Зараз же подружжя виготовляє крафт разом, розширює бізнес, планує найняти працівників та облаштувати новий цех. Продають мармуляду та десерти переважно через соціальні мережі.

Серед цікавих продуктів від Навроцьких – горіхи, інжир та цитрини залиті медом, варення з троянди з пелюстками, фарширований горіхами аґрус, варення з кульбаб та ін. Попри те, що всі рецепти Ольги Навроцької унікальні, вона не робить їх секретними і ділиться алгоритмами приготування смаколиків.

До слова, найбільший органічний кизиловий сад, який зростає у Запорізькій області, увійде до Національного Реєстру Рекордів. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання2 години тому
Вирощуємо цибулю правильно: секрети щедрого врожаю. Фото ілюстративне
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: в Україні зростає захворюваність
3 хв на прочитання29 хвилин тому
Зображення згенеровано ШІ
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Озеленення дахів — тренд 2025 року: як перетворити міське житло та присадибну ділянку на зелену оазу
3 хв на прочитання8 годин тому
Фото: Рixabay
Достатньо, аби забезпечити домогосподарства газом на 3,5 роки: Туреччина виявила нові запаси газу у Чорному морі
1 хв на прочитання9 годин тому
Імунологи створили універсальну протиотруту від укусів отруйних змій на основі крові "людини-імунітету"
2 хв на прочитанняВчора
Астрологічний прогноз на 19 травня 2025 року
6 хв на прочитанняВчора
У Німеччині пасажирський літак опинився без керування на висоті 10 тисяч метрів
1 хв на прочитанняВчора
Як алкоголь впливає на тиск: від короткочасного підвищення до хронічної гіпертонії
2 хв на прочитанняВчора