Морквяне пісочне печиво — десерт, який готується із простих продуктів.
Інгредієнти:
морква — 250 г;
масло вершкове (розм'якшене) — 100 г;
борошно — 350-400 г (3 склянки ємністю 200 мл);
цукор — 150 г;
розпушувач для тіста — 2 ч. ложки.
Приготування.
Масло заздалегідь дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі для розм'якшення.
Ввімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Моркву очистити і натерти на дрібній тертці.
У глибокий посуд всипати цукор і додати розм'якшене вершкове масло.
За допомогою ложки перетерти масло з цукром.
Додати моркву.
Ретельно перемішати.
2-3 столові ложки борошна відібрати в миску. Інші 350 г борошна змішати з розпушувачем і просіяти до морквяної основи.
Швидко вимішати тісто, за необхідності додати борошно, що залишилося. Тісто буде трохи липнути до рук, але має тримати форму — потрібно підкачати його в кулю.
З отриманого тіста руками, змоченими у воді, сформувати кульки розміром як великий волоський горіх. Деко застелити пергаментом і викласти туди кульки з тіста на відстані один від одного.
Деко відправити в попередньо розігріту до 180 °С духовку і випікати морквяне печиво пісочне 20-25 хвилин.
Печиво остудити і викласти в кошик або на таріль для подачі.
Приємного чаювання!
Більше новин читайте на GreenPost.