Догори
Дати відгук

Морква виявилася корисною для зниження холестерину

Дієтолог розповіла про користь моркви

1 хв на прочитання26 Листопада 2022, 23:52
Поділитись:

Дієтолог Ліза Янг розповіла про користь моркви.

За її словами, морква – універсальний продукт. Коренеплід можна готувати у будь-якому вигляді: смажити, відварювати, тушкувати, робити пюре чи сік. У моркві багато клітковини, тому вона добре підійде для перекушування, швидко наситить організм.

Морква корисна завдяки високому вмісту в ній не тільки бета-каротину, але і вітаміну А та інших мікроелементів. Вона запускає в організмі процес самоочищення, знижує рівень холестерину, загалом покращує роботу органів травлення. Вітамін А, яким морква багата, може зміцнити серце і кровоносні судини.

«Звичайна морква – чудовий постачальник розчинної клітковини та бета-каротину», – розповіла Янг.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Скріншот відео Sotheby's
Найдорожчий банан у світі продали на аукціоні за 6,2 млн доларів: ось що вирішив зробити новий власник (ФОТО)
2 хв на прочитання43 хвилини тому
ФОТО: ілюстративне
До кінця листопада потужні магнітні бурі не прогнозують
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Спонсор кампанії Трампа хоче купити «Північний потік-2», аби дати США важелі впливу на переговори щодо долі України
1 хв на прочитання3 години тому
ФОТО: PxHere
Переміщення диких тварин будуть моніторити через бездротові технології
1 хв на прочитання3 години тому
У Молдові фермерам дозволили вирощувати промислові коноплі
1 хв на прочитання5 годин тому
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання6 годин тому
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитання7 годин тому
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання8 годин тому