Молодість у тарілці: як продовжити
Нормальний рівень білка — це не тільки гарна шкіра і молодий зовнішній вигляд, а й чудове самопочуття!
Молодість залежить від стану організму і від рівня білка в ньому. Про це розповідає «Досвідчений фармацевт».⠀
Білки є основним будівельним матеріалом для клітин і тканин організму. Це ферменти, багато гормонів, антитіла і фактори згортання крові.
У нормі — 66-87 г/л.
За достатнього рівня білка в результаті стимуляції сформується новий якісний колаген.
Колаген. Завдяки йому наше тіло зберігає форми — не розповзається на шари. Молода шкіра (до 30 років) синтезує близько 6 кг колагену на рік, після 35 років цей показник знижується до 3 кг, а після продовжує зменшуватися рік за роком. Він відповідає за гладкість і пружність.
Еластин. Визначає еластичність шкіри. Цикл його оновлення понад 70 років. Тому шкіра з віком втрачає здатність стискатися — вона розтягується.
Білок, що надходить в організм, розщеплюється на амінокислоти, з яких уже фібробласт побудує колаген.
Перед курсом колагеностимуляції полімолочною кислотою рекомендоване збалансоване, але багате на білок харчування: масло, риба, яйця, сир тощо. Також варто регулярно раз на рік досліджувати свій рівень білка.
Додатково:
✔ прийом колагену або комплекс амінокислот;
✔ цинк 22-45 мг день;
✔ вітамін С 500 мг на день;
✔ вітамін D 2000-5000 МЕ на день;
✔ омега-3 950 -1200 на день.
Нормальний рівень білка — це не тільки гарна шкіра і молодий зовнішній вигляд, а й чудове самопочуття! Ось список продуктів з найбільшим вмістом білка (на 100 г продукту):
Горіхи — від 15 до 30 г
Твердий сир — від 25 до 27 г
Бобові — від 20 до 25 г
М’ясо птиці — від 17 до 22 г
М’ясо — від 15 до 20 г
Риба — від 14 до 20 г
Морепродукти — від 15 до 18 г
Сир — від 14 до 18 г
Яйця — 12 г
Крупи — від 8 до 12 г
Тимчасом не приймайте вітамін D — лікар.