Догори
Дати відгук

Молодість у тарілці: як продовжити

Нормальний рівень білка — це не тільки гарна шкіра і молодий зовнішній вигляд, а й чудове самопочуття!

2 хв на прочитання09 Грудня 2022, 23:02
Поділитись:

Молодість залежить від стану організму і від рівня білка в ньому. Про це розповідає «Досвідчений фармацевт».⠀

Білки є основним будівельним матеріалом для клітин і тканин організму. Це ферменти, багато гормонів, антитіла і фактори згортання крові.

У нормі — 66-87 г/л.

За достатнього рівня білка в результаті стимуляції сформується новий якісний колаген.

Колаген. Завдяки йому наше тіло зберігає форми — не розповзається на шари. Молода шкіра (до 30 років) синтезує близько 6 кг колагену на рік, після 35 років цей показник знижується до 3 кг, а після продовжує зменшуватися рік за роком. Він відповідає за гладкість і пружність.

Еластин. Визначає еластичність шкіри. Цикл його оновлення понад 70 років. Тому шкіра з віком втрачає здатність стискатися — вона розтягується.

Білок, що надходить в організм, розщеплюється на амінокислоти, з яких уже фібробласт побудує колаген.

Перед курсом колагеностимуляції полімолочною кислотою рекомендоване збалансоване, але багате на білок харчування: масло, риба, яйця, сир тощо. Також варто регулярно раз на рік досліджувати свій рівень білка.

Додатково:

✔ прийом колагену або комплекс амінокислот;

✔ цинк 22-45 мг день;

✔ вітамін С 500 мг на день;

✔ вітамін D 2000-5000 МЕ на день;

✔ омега-3 950 -1200 на день.

Нормальний рівень білка — це не тільки гарна шкіра і молодий зовнішній вигляд, а й чудове самопочуття! Ось список продуктів з найбільшим вмістом білка (на 100 г продукту):

Горіхи — від 15 до 30 г

Твердий сир — від 25 до 27 г

Бобові — від 20 до 25 г

М’ясо птиці — від 17 до 22 г

М’ясо — від 15 до 20 г

Риба — від 14 до 20 г

Морепродукти — від 15 до 18 г

Сир — від 14 до 18 г

Яйця — 12 г

Крупи — від 8 до 12 г

Тимчасом не приймайте вітамін D — лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.