Догори
Дати відгук

Міжнародний день друзів: як підтримувати близьких та що таке дружба онлайн

З кожним роком свято набуває все більшої популярності.

3 хв на прочитання09 Червня 2021, 09:23
Міжнародний день друзів: як підтримувати близьких та що таке дружба онлайн Міжнародний день друзів: як підтримувати близьких та що таке дружба онлайн
Поділитись:

9 червня у світі відзначають Міжнародний день друзів. Дата для святкування Дня друзів неофіційна. Чому саме в цей день вирішили його відзначати — достеменно невідомо. З кожним роком свято набуває все більшої популярності.

Цікаві дослідження дружби

  • Для того, щоб подружитися з кимось потрібно приблизно 40 годин спілкування, щоб вважати один одного друзями — 100 годин разом, а щоб стати найкращими друзями потрібно не менше 200 спільних годин.
  • Сучасні підлітки фактично не вибирають собі друзів за популярністю (лише 4 % респондентів) чи інтелектом (14 %). Найбільше тінейджери цінують гарне почуття гумору (82 %), чесність (67 %) і доброту (61 %).
  • Коли люди вступають у романтичні стосунки, вони втрачають двох друзів. У середньому в кожної дорослої людини є п’ять близьких друзів, одного з яких замінює друга половинка, а другим часто виявляється близький родич, роль якого теж замінює новий партнер.
  • Підлітки-бунтарі швидше заводять нові знайомства, але у добрих тінейджерів близьких друзів більше

Як навчитися підтримувати друзів і близьких

  1. Якщо з вами діляться проблемами, ви не зобов’язані кидатися допомагати. Найчастіше ви ніяк не можете допомогти. Це шлях іншої людини, і більшість «страждань» потрібні їй — щоб пройти цей шлях.
  2. І все ж, часто рука допомоги потрібна та правильна підтримка дуже допомагає. Відстежуйте свої реакції, давайте їм визначення — можливо, вам сумно, тому що ви згадали про схожий випадок зі свого життя. Не мовчіть, поділіться — так, було погано, але от я сиджу посміхаюся, я зміг.
  3.  У нашому «божевільному світі сильних людей» нити та скаржитися — ніби як несолідно, хоча іноді абсолютно необхідно. Напевно, вашому другу «дико незручно», що він «звалив на тебе ось це ось все». Висновок із цього такий: як правило, людина, яка ділиться проблемою, просто хоче нею поділитися — і все. Легалізувати її, бути почутим, бути зрозумілим. Вона хоче, щоб їй дозволили все це прожити — і йти далі. Тому просто слухайте. 

Дружба онлайн. У чому переваги спілкування в соціальних мережах

  1. За годину можна поспілкуватися з десятками людей, висловити свою думку та почути чужу — без перебивання. А якщо хтось набридливий чи нечемний, або просто не сподобався, — то передбачено простий спосіб позбутися небажаного спілкування — до побачення, у бан.
  2. В інтернеті, над відповіддю можна подумати. Іноді довго. І нічого тобі за це не буде. Це у школі треба відповідати миттєво, інакше все пропало та відразу двійка. А ще можна намагатися правильно сформулювати свою думку або навіть неодноразово її виправляти, доводячи до досконалості. Або видалити, а потім переписати заново, правильніше або точніше.
  3. У мережах дружити безпечніше, особливо дітям. Їм і так забороняють на вулиці знайомитися з людьми (що правильно). Але тоді з ким їм узагалі спілкуватися, крім батьків і декількох шкільних друзів? Як пізнавати та вивчати світ? Адже все одно з кимось хочеться поговорити про музику, моду, та хоч про що.

 Джерела: nv.ua,  dilovamova.com. 

До слова, в Запоріжжі швидкі бояться виїжджати на виклики (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання3 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора