Мінігалети зі сливами — це чудовий десерт, який поєднує в собі солодку і кислувату нотки, що робить його особливо привабливим. Ці невеликі випічки зазвичай складаються з ніжного та хрусткого тіста з додаванням свіжих або варених слив, які додають їм сочності та аромату.
Ось як можна приготувати мінігалети зі сливами:
Борошно – 250 г, вершкове масло – 150 г, яйце – 1 шт., сливи для начинки, сіль – дрібка, цукор – за смаком.
Борошно і потерте на терці масло перетерти руками в крихту. Зробити у борошні заглиблення, додати сіль, цукор і яйце, замісити тісто.
Зробити з тіста кулю, загорнути її у целофан і покласти в прохолодне місце на півгодини або годину. Сливи порізати скибочками.
Із тіста скатати кульки, розміром з маленьке яблучко. Кульки розкатати у коржик. На коржики викласти сливи. Краї тіста підігнути вгору і притиснути, зробивши невеликі бортики. Посипати цукром.
Випікати при температурі 190 С до золотистої скоринки.
Більше новин читайте на GreenPost.