Мінічіабата з сиром: ідея для шкільних перекусів

2 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: Мінічіабата для шкільних перекусів / facebook.com/bonsai477liquid

Тоненька хрумка скоринка, а сама структура випічки ніжна, повітряна і тане в роті: мінічіабата сподобається школярикам.

Хліб у дірочки або чіабата - це один із найпопулярніших видів хлібобулочних виробів у світі. Тоненька хрумка скоринка, а сама структура випічки ніжна, повітряна і тане в роті. У кого не спитай, не знайдеться людини, яка б не любила чіабату. А якщо напекти з тіста на чіабату маленьких булочок з сиром - вийде зручний і дуже смачний перекус для школяриків.

Інгредієнти на 16 булочок:

Для присипки підійде сир моцарела або сулугуні.

ФОТО: Мінічіабата для шкільних перекусів / facebook.com/bonsai477liquid

У велику миску виливаємо ледь теплу воду. Додати сіль і дріжджі. Перемішати і додати олію і борошно. Замісити тісто ложкою абе лопаткою. Тісто виходить як густа сметана. Накрити миску кришкою або харчовою плівкою і залишити на 45 хвилин. 

Злегка мокрими руками проминаємо тісто з країв всередину. Повторити процедуру ще двічі з інтервалом у 45 хвилин. У перервах тісто тримати закритим і в теплі. Тісто набуває бульбашок і з кожним разом все краще розтягується.

Обов'язковою умовою приготування чіабати є 12-ти годинна витримка у холодильнику. Цей ритуал робить тісто однорідним і дає йому повністю дозріти. Завдяки цьому воно стає ароматним, смачним та пишним, при цьому зберігаються його корисні властивості.

Натерти охолоджений, а краще трохи підморожений сир на великій терці.

Викласти тісто на робочу поверхню, присипану легким шаром борошна. Розтягнути у прямокутник товщиною до 1,5 см. Поділити на 16 частин, перекласти порції тіста у форми для капкейка, злегка змащені олією. Зверху присипати натертим сиром. Прикрити форми рушником. Залишити тісто постояти ще 30 хвилин.

Тим часом розігріти духовку до 240 градусів. Випікати при цій температурі булочки 15 хвилин, потім зменшити нагрів до 200 градусів і пекти ще 15 хвилин. Витягати з форм булочки після повного охолодження. Випічку можна зберігати у морозилці, після розморозки повністю відновлює споживчі властивості.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: