Міненерго: Ірландія розгляне можливість додаткової допомоги українському енергосектору

1 хв на прочитання06 Вересня 2024, 08:12
ФОТО: Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс відвідав один зі зруйнованих енергетичних об’єктів / Міненерго

Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс відвідав один зі зруйнованих енергетичних об’єктів.

У Міненерго обговорили з представниками уряду Ірландії можливість додаткової допомоги українському енергосектору. Про це повідомила пресслужба відомства.

Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс відвідав один зі зруйнованих енергетичних об’єктів. Заступник міністра енергетики України Микола Колісник показав урядовій делегації нищівні наслідки руйнувань, а також ознайомив з потребами українського енергосектору для відновлення.

Під час цієї зустрічі Гарріс зазначив, що Уряд Ірландії надає значну підтримку Україні, акцентувавши на необхідності розширення допомоги не лише з боку Ірландії, а й інших європейських країн.

Ппрем'єр Ірландії пообіцяв вивчити можливості залучення додаткових ресурсів для України та виступити за більш активну участь країн ЄС у наданні технічної та фінансової допомоги. Ірландія буде стимулювати європейських партнерів діяти рішучіше у контексті допомоги енергосектору України.

Микола Колісник своєю чергою подякував очільнику уряду Ірландії за підтримку українського енергосектору, яка надається з початку повномасштабного російського вторгнення.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: