В Україні переробляється лише близько 1% від всього обсягу виробленого меду
Продукт із доданою вартістю надасть більше можливостей для постачання і розширить перелік країн для експорту.
Продукція з меду з доданою вартістю сьогодні займає не більше 1% від загального обсягу виробленого продукту. Але українська медова галузь має всі підстави перейти від постачальника сировини до постачальника готового продукту.
Про це розповів директор ТОВ «Мед України» Едуард Кричфалушій під час національної конференції «Медовий форум 2024».
Для цього, за словами експерта, насамперед потрібно розвивати внутрішній ринок фасованого меду, тобто відпрацювати технології виробництва та постачання меду з доданою вартістю на українському ринку. Після досягнення необхідного рівня професіоналізму та достатньої кваліфікації український роздрібно-пакований мед займе гідне місце на полицях супермаркетів інших країн. Едуард Кричфалушій впевнений, що продукт із доданою вартістю надасть більше можливостей для постачання і розширить перелік країн для експорту.
Більше новин читайте на GreenPost.