Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Міндовкілля з європейськими колегами обговорили реалізацію завдань щодо відновлення та економічного розвитку

Міндовкілля з європейськими колегами обговорили реалізацію завдань щодо відновлення та економічного розвитку

Окрім цих завдань, до 2026 року включно Міндовкілля має здійснити чимало важливих кроків в питаннях кліматичної політики

2 хв на прочитання28 Лютого 2024, 16:28
Обговорили реалізацію завдань щодо відновлення та економічного розвитку Обговорили реалізацію завдань щодо відновлення та економічного розвитку
Поділитись:

Команда Міндовкілля обговорила з європейськими колегами реалізацію Плану України з відновлення та економічного розвитку в рамках програми Ukraine Facility. Про це йдеться у пресрелізі Міндовкілля.  

Відбулася зустріч першого заступника Міністра Олександра Краснолуцького, заступниці Міністра Вікторії Киреєвої та заступника Міністра з питань європейської інтеграції Євгенія Федоренка з представниками Директорату Європейської Комісії з питань політики сусідства та переговорів з розширення (DG NEAR). Обговорили реалізацію довкіллєвих завдань, які зокрема передбачені Планом України з відновлення та економічного розвитку. Він є невід’ємною складовою програми Ukraine Facility та має конкретні завдання, які Україна має виконати до 2027 року. 

Зокрема обговорили першочергові завдання на 2024 рік, а саме: 

запуск реформи зменшення та контролю промислового забруднення; 

імплементацію правил оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки в усі проєкти, програми та стратегії, за винятком чітко визначених тимчасових відступів.  

Окрім цих завдань, до 2026 року включно Міндовкілля має здійснити чимало важливих кроків в питаннях кліматичної політики, відновлення та збереження природних ресурсів, а також має завершити реформу систему управління відходами, як складової побудови циркулярної економіки. Робота по кожному напрямку триває вже зараз.  

Такі зустрічі з європейськими колегами відбуватимуться з певною періодичністю, щоб Україна з легкістю змогла реалізувати План в рамках програми Ukraine Facility. 

Нагадаємо, програма Ukraine Facility розрахована на 50 млрд євро, які Україна отримає впродовж 2024-2027 років. Кошти будуть спрямовані на відновлення, розвиток української економіки, підтримку стратегічних секторів та наближення нашої країни до ЄС.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost