Догори
Дати відгук

Медики назвали корисні продукти, які насправді підвищують ризик діабету

Цей ефект не спостерігався у білої та жирної риби

1 хв на прочитання04 Грудня 2022, 12:01
Поділитись:

Зазвичай цю хворобу пов'язують із нездоровим способом життя — малорухомим, із неправильним харчуванням тощо. Але виявляється деякі продукти можуть суттєво підвищувати ризик розвитку хвороби.

Вчені з'ясували, що підвищений ризик захворіти на цукровий діабет 2 типу пов'язаний із трьома продуктами, які зазвичай називають «корисними». Але, на жаль, вони такі не для всіх.

Дослідження міжнародної групи вчених показало, що такі морепродукти як креветки, краби та мідії підвищують ризик діабету 2 типу. Цей ефект не спостерігався у білої та жирної риби, яка може забезпечити захист від діабету.

Дослідницька група відзначила приблизно на 25 відсотків менший ризик розвитку діабету 2 типу серед чоловіків та жінок, які повідомили, що їли одну чи більше порцій білої чи жирної риби щотижня. Однак вони виявили, що чоловіки та жінки, які їли однакову кількість молюсків – насамперед креветок, крабів та мідій – мали приблизно на 36 відсотків підвищений ризик розвитку діабету 2 типу.

Чому так відбувається до кінця неясно. Деякі медики стверджують, що в усьому винен спосіб приготування молюсків — смаження на олії, додавання жирних соусів. Все це може призвести до підвищення споживання холестерину і, як наслідок, розвитку цукрового діабету. Проте причина може бути й у тому, що самі собою названі морепродукти мають високий рівень холестерину.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost