Іспанські експерти дієтологи пояснили, які низькокалорійні й навіть корисні продукти не варто вживати тим, хто сидить на дієті. Про це сказано в їх звіті. Дієтологи кажуть, що в деякі умовно корисні продукти найчастіше додають цукор, що робить їх шкідливими для здоров'я.
Серед таких продуктів — пластівці, які багато їдять на сніданок. Вони не містять клітковини. Аналогічна ситуація і зі злаковими батончиками. Виняток становить продукт з цільного зерна.
Також до продуктів, які заважатиму схуднути, зарахували смузі: відзначається, що вживання понад п'ять порцій в тиждень може призвести до серцево-судинних захворювань.
Крім того, у готовій томатній пасті також міститься велика кількість цукру, тому, за словами дієтолога, краще приготувати її вдома. До того ж варто пам'ятати про високу калорійність сухофруктів — відсутність води призводить до концентрації цукру.
Й ще потрібно також стежити за кількістю бальзамічного оцту в раціоні, бо в ста грамах продукту міститься 22 грами цукру і 110 калорій. А соєвий соус, ще більш калорійний: в ста грамах аж 275 калорій.
Нагадаємо, вчені дізналися, як клімат та погода впливають на міцність кісток.