Догори
Дати відгук

“Маску одягають, а він синіє”: журналіст розповів жахливі подробиці лікування коронавірусу в лікарні

На хворого там гнітюче діє все: починаючи від антисанітарії та закінчуючи ставленням персоналу

1 хв на прочитання24 Жовтня 2020, 17:43
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Брудні вбиральні, нестача кисневих концентраторів та медперсонал, який не виконує призначення лікаря. Про такі реалії лікування від COVID розповів на особистій Facebook-сторінці журналіст Павло Багмут.

Чоловік захворів на коронавірус і його привезли до інфекційного відділення клінічної лікарні №15, яке знаходиться в Києві по вулиці Кирилівська, 105.

“Потрапити сюди - не дай Бог! Лайно та сечу ніхто не прибирає. Для тонкого запаху лише кілька таблеток хлору, аби створити видимість чистоти”, - написав Багмут. 

Але найгірше, що вразило чоловіка, так це ставлення медперсоналу до хворих.

“У діда під 90 років, як і у мене, двостороння пневмонія, з якою я потрапив в реанімацію. Так йому замість кисневого концентратора маску одягають, дід від власних вихлопів синіє. Дід -колишній спортсмен-штангіст, сидить і намагається дихати”, - розповів про ситуацію журналіст.

Додав, що до новоприбулих хворих майже ніхто не підходить і лікарів доводиться чекати по десять годин. А молодший персонал може не виконувати приписи лікарів і позбавляти пацієнтів життєво необхідного лікування і процедур.

Як ми розповідали нашим читачам раніше, COVID-19 буде “лютувати” до квітня 2021 року, поки не перехворіють сотні тисяч українців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я