Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Мариновані кружальцями кабачки: збережіть смакоту на зиму

Мариновані кружальцями кабачки: збережіть смакоту на зиму

Спробуйте вже зараз — не пошкодуєте.

1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Shuba.life Фото: Shuba.life
Поділитись:

Простий рецепт кабачків, що підійдуть як закуска до будь-чого.

Інгредієнти (на 3-літрову банку):

молоді кабачки — 2 кг;

часник — 3-4 зубчики;

перець чорний — 10 горошин;

лавровий лист — 3 шт.;

перець духмяний — 10 горошин;

кріп із парасольками — кілька гілочок;

листя хрону та смородини;

сіль — 2 ст. ложки;

цукор — 3 ст. ложки;

оцет 9 % — 80 мл.

Приготування.

Кабачки ретельно помити та нарізати кружальцями завтовшки приблизно 1,5-2 см.

На дно стерилізованих банок покласти часник і всю зелень.

Щільно укласти кружальця кабачків у банки.

Залити кабачки окропом, накрити кришками та залишити на 15 хвилин.

Злити воду з банок у каструлю. Додати сіль, цукор, перець і лавровий лист, довести до кипіння.

Після закипання влити оцет, перемішати й одразу зняти з вогню.

Залити кабачки гарячим маринадом і щільно закрутити банки.

Перевернути банки догори дном, укутати в ковдру та залишити до повного охолодження.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.