- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Мариновані кабачки на зиму без стерилізації
Мариновані кабачки на зиму без стерилізації
Готується достатньо банок, але рідко вони залишаються до весни.
Зараз, коли сезон, у багатьох буває питання, що приготувати з кабачків на зиму. Пропонуємо приготувати таку заготівлю без стерилізації, не перший рік, виходить смачно та відмінно зберігаються.
Нам знадобиться:
Кабачки
Спеції:
Кріп (парасольки), часник, перець горошком (у мене суміш), лавровий лист, гвоздика (за бажанням)
Маринад:
- Вода 1 л
- Сіль 50 г
- Цукор 120 г
- Оцет 9% 120мл.
Покроковий рецепт приготування:
Кабачки для рецепту краще використовувати молоді, щоб не видаляти шкірку та насіння.
Заготівлі краще робити в 1 літрових банках, нарізаючи брусочками кабачки, за розміром банки.
Банки та кришки можно просто промити з содою та висушити.
Приготування.
На дно банки кладемо спеції, спеції так само як і при засолюванні огірків кладіть будь-які, за смаком: парасольки кропу, часник, перець горошок, суміш. Можна брати чорний горошок, запашний горошок, також якщо вітаєте в маринадах гвоздику, додайте по 1 шт. на банку. Лавровий лист.
Викладаємо щільно кабачки, як огірки.
Заливаємо кип’ятком, прикриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
Потім воду виливаємо, заливаємо вдруге чистою водою та залишаємо ще на 10 хвилин.
Поки банки стоять, готуємо маринад, знову ж таки із чистої води. Можна злити воду з банок у каструлю і на цій воді приготувати маринад як Вам зручніше.
У гарячу воду додати сіль та цукор, як закипить влити оцет 9%, дати закипіти і маринад готовий.
Другу воду з кабачків виливаємо та заливаємо відразу ж маринадом.
Закручуємо і перевертаємо догори дном, накриваємо чимось теплим і залишаємо до повного остигання.
Потім забираємо на постійне місце зберігання.