Догори
Дати відгук

Мариновані баклажани «5-хвилинка» — покроковий рецепт

Процес приготування займає небагато часу і не вимагає складних інгредієнтів.

1 хв на прочитання16 Липня 2024, 07:32
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город» Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поділитись:

Мариновані баклажани «5-хвилинка» — це простий і смачний спосіб зберегти літні овочі на зиму. Процес приготування займає небагато часу і не вимагає складних інгредієнтів.

Інгредієнти (на 3-літрову банку):

баклажани — 3 кг;

перець болгарський — 4 шт.;

часник — 1 головка;

есенція — 1 ч. л., розведена в склянці води;

олія соняшникова — 0,5 склянки;

вода — 1 л;

сіль — 1 ст. л. з верхом;

цукор — 3 ст. л.;

перець горошком;

лавровий лист.

Приготування.

Баклажани очистити та нарізати навпіл і вздовж.

Перець нарізати соломкою.

Часник подрібнити ножем.

Баклажани закидати частинами в розсіл і проварити 3-5 хв.

Укласти в банку шарами, пересипаючи перцем і часником.

Зверху залити оцтом та олією. Закрити капроновою кришкою. Коли охолоне — прибрати на холод.

Такі баклажани зберігаються 4-5 місяців.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost