Догори
Дати відгук

Мармелад із яблук — простий рецепт

Яблука найкраще використовувати з кисло-солодким смаком, аби готовий мармелад не вийшов нудким.

2 хв на прочитання05 Серпня 2024, 10:07
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Мармелад із яблук — це чудовий спосіб зберегти смак свіжих фруктів на тривалий час. Використовуючи лише кілька інгредієнтів, ви зможете створити смачний десерт, який можна подавати як окрему страву чи використовувати для прикраси випічки. Яблука найкраще використовувати з кисло-солодким смаком, аби готовий мармелад не вийшов нудким.

Інгредієнти:

яблука — 1,5 кг;

цукор — 950 г;

цукор ванільний — 10 г;

вода — 200 мл.

Приготування.

Яблука добре вимити. Зіпсовані плоди видалити.

Очистити яблука від шкірки та насіння. Можна просто розрізати навпіл і вирізати насіння.

Нарізати очищені яблука невеликими шматочками. Вага яблук після чищення — 1 кг.

Для готування можна взяти казан, каструлю з товстим дном або глибоку сковороду, сотейник, який рівномірно розподіляє температуру та не окислює продукти. До яблучних шматочків влити воду. Поставити на помірний вогонь і довести до кипіння.

Накрити кришкою та тушкувати на невеликому вогні, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою, до м'якості яблук.

Узяти занурювальний блендер і подрібнити яблучну масу до отримання однорідного пюре без грудочок. За бажанням можна протерти через дрібне сито, щоб досягти повністю однорідної структури. Зважити готове пюре — має вийти приблизно 1 кг.

Яблучну масу можна перекласти в казанчик меншого розміру, поставити на помірний вогонь і прогріти до закипання. Щойно маса почне побулькувати, зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і уварюйте 25-30 хвилин. Іноді перемішувати. За цей час випарується зайва волога, і пюре ще більше загусне.

Всипати весь цукор у яблучне пюре. Додати ванільний цукор. Добре перемішати. Помішуючи на сильному вогні, довести до кипіння. Завдяки цукру яблучне пюре стане рідкішим.

Підготувати форму. Застелити її пергаментом. Вилити у форму яблучну масу та розрівняти лопаткою. Вага яблучної маси — 1,6 кг.

Накрити зверху харчовою плівкою в контакт із поверхнею, залишити повністю охолонути на кухні. Після цього поставити форму в холодильник на 5-6 годин, до повного застигання мармеладу.

Вийняти мармелад із форми, перевернувши на лист пергаменту. Нарізати мармелад на шматочки. За бажанням можна посипати цукром.

Мармелад із яблук готовий до подачі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Тектонічні плити почали рухатися: у Хмельницькому й Одесі відчули відлуння землетрусу, який стався у Румунії
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Міненерго
Україна закликає МАГАТЕ вжити заходів для припинення атак на цивільну енергетичну інфраструктуру та звільнення ЗАЕС
1 хв на прочитання2 години тому
Розі у свій 32-й день народження торік. Фото: Newsquest/SWNS
Найстарша кішка у світі померла у віці, еквівалентному 152 людським рокам
1 хв на прочитання3 години тому
Черга за чистою питною водою у Венесуелі. Фото: picture-alliance/dpa
Нестача води в містах: які є шляхи вирішення цієї проблеми?
6 хв на прочитання4 години тому
Польща пішла під воду: ось що в сусідній країні накоїв циклон «Борис» і як люди справляються з наслідками (ФОТО)
3 хв на прочитання5 годин тому
Пухлина досягла 8 см: львівські лікарі прооперували чоловіка із раком молочної залози
1 хв на прочитання5 годин тому
Для підтримки ментального здоров'я та вирішення соціальних питань в Україні працюють 179 Центрів життєстійкості
3 хв на прочитання6 годин тому
З вулиць Чернігівщини зникли горобці - у причинах розбиралися екологи
1 хв на прочитання7 годин тому