Манна каша легка і смачна, але не всі вміють варити її без грудочок. Однак приготувати таку кашу настравші дуже просто.
Інгредієнти:
крупа манна — 35-40 г (2 ст. ложки з гіркою);
молоко — 400 мл;
цукор — 4 ч. ложки (за смаком);
сіль — 1 дрібка;
масло вершкове — 15-20 г.
Приготування.
Сотейник або невелику каструлю промити холодною водою і влити молоко. На середньому вогні довести молоко до кипіння, але не дозволяючи молоку активно кипіти, щоби на поверхні не утворилася плівка. Якщо молоко все ж таки встигло закипіти, ретельно перемішати його віничком. Якщо цього не зробити, плівка завадить манній крупі рівномірно розподілитися в молоці, і каша вийде з грудочками.
Зменшити вогонь до мінімального. Додати сіль і цукор. Перемішати молоко за годинниковою стрілкою або проти, щоби цукор розчинився і молоко почало обертатися в каструлі, утворюючи лійку.
Продовжуючи повільно перемішувати молоко, тонкою цівкою повільно всипати манну крупу в центр «виру», щоби крупа рівномірно розподілилася.
Продовжуючи постійно помішувати, варити молочну манну кашу ще 5 хвилин, доки вона не загусне.
Манна каша на молоці готова. Її можна викладати в тарілку, додавати вершкове масло і подавати до столу.
Також ми розповідали про кукурудзяну кашу з консервованою кукурудзою: швидко і смачно.