Манна каша на молоці: рецепт без грудочок

1 хв на прочитання15 Листопада 2022, 07:22

Дуже простий і швидкий.

Манна каша легка і смачна, але не всі вміють варити її без грудочок. Однак приготувати таку кашу настравші дуже просто.

Інгредієнти:

крупа манна — 35-40 г (2 ст. ложки з гіркою);

молоко — 400 мл;

цукор — 4 ч. ложки (за смаком);

сіль — 1 дрібка;

масло вершкове — 15-20 г.

Приготування.

Сотейник або невелику каструлю промити холодною водою і влити молоко. На середньому вогні довести молоко до кипіння, але не дозволяючи молоку активно кипіти, щоби на поверхні не утворилася плівка. Якщо молоко все ж таки встигло закипіти, ретельно перемішати його віничком. Якщо цього не зробити, плівка завадить манній крупі рівномірно розподілитися в молоці, і каша вийде з грудочками.

Зменшити вогонь до мінімального. Додати сіль і цукор. Перемішати молоко за годинниковою стрілкою або проти, щоби цукор розчинився і молоко почало обертатися в каструлі, утворюючи лійку.

Продовжуючи повільно перемішувати молоко, тонкою цівкою повільно всипати манну крупу в центр «виру», щоби крупа рівномірно розподілилася.

Продовжуючи постійно помішувати, варити молочну манну кашу ще 5 хвилин, доки вона не загусне.

Манна каша на молоці готова. Її можна викладати в тарілку, додавати вершкове масло і подавати до столу.

Також ми розповідали про кукурудзяну кашу з консервованою кукурудзою: швидко і смачно.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: