Догори
Дати відгук

Кукурудзяна каша з консервованою кукурудзою: швидко і смачно

Прянощі можна використовувати на свій смак.

1 хв на прочитання09 Листопада 2022, 07:38
Поділитись:

Кукурудзяна каша може бути не лише корисною, а й дуже смачною, якщо приготувати її з консервованою кукурудзою. Прянощі можна використовувати на свій смак, а не лие брати куркуму і мелений імбир, як у рецепті.

Інгредієнти:

крупа кукурудзяна — 150 г (1 склянка об'ємом 200 мл);

кукурудза консервована — 1 банка об'ємом 360 г;

морква — 110 г (1 шт.);

цибуля ріпчаста — 90 г (1/2 шт.);

імбир мелений — 1/2 ч. ложки;

куркума мелена — 1/2 ч. ложки;

сіль — 1/2 ч. ложки;

олія (для смаження) — 2 ст. ложки.

Приготування.

З консервованої кукурудзи злити маринад.

Моркву натерти на великій тертці. Цибулю нарізати невеликими кубиками.

У глибокому сотейнику або каструлі з товстим дном розігріти олію і викласти туди цибулю та моркву. Обсмажувати на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин (до м'якості).

Додати в каструлю кукурудзяну крупу, сіль, імбир і куркуму. Перемішати лопаткою.

Залити вміст каструлі питною водою. Довести до кипіння та зменшити вогонь до мінімуму. Варити кашу 20 хвилин, періодично помішуючи.

Додати в каструлю консервовану кукурудзу. Перемішати і томити на слабкому вогні ще 5 хвилин.

Потім вимкнути вогонь та залишити кукурудзяну кашу на плиті на 10 хвилин.

Розкласти кашу по тарілках, прикрасити свіжою зеленню (добре поєднуються з кукурудзою петрушка чи базилік).

Кукурудзяна каша з консервованою кукурудзою подається гарячою або теплою.

Також ми розповідали, як готувати при перебоях зі світлом і газом.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.