Макарони з сиром сулугуні та яйцями готуються дуже швидко. Макарони підійдуть будь-які. Сулугуні можна замінити іншим сиром, який добре плавиться, але смак готової страви буде трохи іншим.
Інгредієнти:
макарони — 150 г;
сир сулугуні — 75 г;
яйце — 1 шт.;
олія рослинна без запаху — 15 мл;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
кріп свіжий — 10 г.
Приготування.
Закип'ятити у каструлі достатню кількість води (близько 1 л). Підсолити. В окріп всипати макаронні вироби. Перемішати, щоб макарони не прилипли до дна. Довести до кипіння. Варити 8-10 хвилин на помірному вогні, до готовності чи згідно з інструкцією на упаковці.
Варені макарони відкинути на друшляк, аби стекла вся рідина.
Сулугуні натерти на середній тертці в глибоку миску.
Вбийте яйце до сиру. Злегка підсолити та приправити меленим чорним перцем.
Перемішати.
У глибокій сковороді розігріти олію без запаху. Викласти макарони. Прогріти 2-3 хвилини на помірному вогні.
Додати сирно-яєчну суміш. Готувати на вогні нижче середнього, постійно помішуючи, щоб яйця схопилися, а сир розплавився.
Макарони з сиром сулугуні та яйцями готові.
Страву потрібно відразу подавати до столу, посипавши покришеним кропом.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.