Майже 3 млн людей у світі помирають від алкоголю щороку, ця цифра неприйнятно висока — ВООЗ

2 хв на прочитання26 Червня 2024, 01:21
Фото ілюстративне

Алкоголь є причиною майже кожної 20-ї смерті у світі щороку.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), щороку майже 3 млн людей у світі помирають від алкоголю. Хоча за останні роки рівень смертності дещо знизився, він усе ще залишається «неприйнятно високим». Про це йдеться у звіті, опублікованому організацією ООН у вівторок, розповідає Die Zeit.

Згідно з доповіддю, алкоголь є причиною майже кожної 20-ї смерті у світі щороку — в тому числі від водіння в нетверезому стані, насильства, пов'язаного з алкоголем, і різноманітних захворювань, які можуть бути спровоковані цим напоєм.

У 2019 році близько 2,6 млн смертей у світі були пов'язані зі споживанням алкоголю. Це становить 4,7 % від усіх смертей. Згідно з даними, майже три чверті смертей, пов'язаних із алкоголем, припадає на чоловіків. За оцінками, у 2019 році 209 млн людей також жили з алкогольною залежністю, що становить близько 3,7 % населення світу.

«Вживання психоактивних речовин завдає серйозної шкоди здоров'ю, підвищує ризик хронічних захворювань і психічних розладів і, що трагічно, призводить до мільйонів смертей, яким можна було б запобігти, щороку», — сказав Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус.

З 2010 року в усьому світі спостерігається певне зниження споживання алкоголю та пов'язаної з ним шкоди.

«Однак медичний і соціальний тягар споживання алкоголю залишається неприйнятно високим», — сказав Генеральний директор ВООЗ.

Гебреїсус також зазначив, що молодь страждає від цього непропорційно сильно. За даними ВООЗ, на молодих людей у віці від 20 до 39 років припадає найбільша частка смертей, пов'язаних з алкоголем, у 2019 році.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: