МАГАТЕ продовжить місії на всіх критичних для АЕС підстанціях

1 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: Міністр енергетики України Герман Галущенко і генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі зустрілися у Парижі

Для України це важливо з огляду на ситуацію у східній та південній частині країни.

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) наступного тижня продовжать місії на всіх ключових підстанціях, які є критичними для видачі електроенергії з атомних електростанцій.

Про це домовилися під час двосторонньої зустрічі міністр енергетики України Герман Галущенко з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі у Парижі.

"Агресор продовжує ставити під загрозу ядерну безпеку та безпеку на українських АЕС, здійснюючи повітряні атаки на українську територію. Остання масована атака наприкінці серпня показала, що ворог не враховує загроз ядерного інциденту, намагаючись зробити блекаут в Україні. І ми розраховуємо на підтримку міжнародної спільноти у відновленні безпечної роботи своїх АЕС. Вдячні МАГАТЕ за велику підтримку і розуміння тих великих ризиків для української енергетики і ядерної безпеки континенту, які створюють злочинні дії росії», – наголосив Герман Галущенко під час зустрічі.

Планується, що візити експертів МАГАТЕ на ключові для АЕС підстанції, під час яких вони будуть оцінювати стан обʼєктів та верифікувати наслідки, відбуватимуться почергово за графіком.

Крім того, під час зустрічі Рафаель Гроссі ще раз підтвердив готовність сприяти в реалізації проєкту з добудови енергоблоків №3 і №4 на Хмельницькій АЕС, зокрема у створенні консультативної місії МАГАТЕ для добудови блоків.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: