Смачні шоколадно-бананові цукерки можна приготувати вдома. Рецепт цього десерту дуже легкий.
Інгредієнти:
банани — 250 г в очищеному вигляді (2 шт.);
шоколад чорний — 200 г;
масло вершкове розм'якшене — 40 г;
ванілін — 2 дрібки.
Приготування.
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника і дати розм'якшитися при кімнатній температурі.
Банани очистити від шкірки та подрібнити у блендері. Має вийти однорідне бананове пюре без грудочок.
Спорудити водяну лазню. Для цього над великою каструлею встановити каструлю меншого діаметру або друшляк/сито із глибокою тарілкою. У велику каструлю влити воду так, аби вона не торкалася дна меншої посудини. Конструкцію, що вийшла, поставити на вогонь.
Шоколад розламати на частини та викласти в посудину над водяною лазнею. Розтопити шоколад на невеликому вогні, помішуючи лопаткою до однорідної гладкої консистенції.
Також можна розтопити шоколад у мікрохвильовій печі короткими імпульсами. Тільки врахуйте, що посудину у такому разі необхідно брати ту, яка підходить для мікрохвильової печі (скляну або керамічну, без позолоти та металевих елементів).
До розтопленого шоколаду додати розм'якшене вершкове масло та ванілін. Ретельно перемішати.
Додати розтоплений шоколад із вершковим маслом до бананового пюре. Перемішати до однорідної консистенції.
Вийшла пластична та глянсова шоколадно-бананова маса.
Глибоку форму (найкраще діаметром 20 см) застелити пергаментом. Вилити шоколадно-бананову суміш у форму та відправити в холодильник (не в морозильну камеру) на всю ніч для застигання.
Вранці шоколадно-бананову масу нарізати кубиками середнього розміру та викласти на тарілку.
Шоколадно-бананові цукерки готові. Їх слід зберігати у холодильнику.
Також ми розповідали про шоколадний торт із млинців — простий рецепт незвичайного десерту.