Догори
Дати відгук

Люди дурять "швидку" допомогу аби медики приїхали на виклик (відео)

Люди приховують діагноз, медики наражаються на небезпеку і їдуть на виклик не в захисному одязі.

2 хв на прочитання10 Листопада 2020, 14:12
Поділитись:

З початком епідемії на COVID, люди часто замовчують справжню причину виклику швидкої. Зокрема,  приховують, що мають підвищену температуру тіла або симптоми COVID, аби медики швидкої приїхали на виклик.

Про це скаржаться медики Кропивницького, повідомляє Суспільне.

Так, заступниця директора обласного центру екстреної меддопомоги Тамара Беспалова каже, що за добу центр отримує понад півтисячі дзвінків. З них – екстреної меддопомоги потребують 50 відсотків.

“Викликають на біль у серці або щось схоже, коли приїжджаємо, там температура, пневмонія прослуховується. Диспетчерам кажуть одне, а на справді там інше. Можливості перевірити достовірність цієї інформації у нас немає”, — каже лікар центру екстреної меддопомоги Олег Мота. 

За словами медика,  люди приховують діагноз, медики наражаються на небезпеку і їдуть на виклик не в захисному одязі.

“Обманюють нас, боячись, що мабуть ми не будемо приймати виклики. Кожен 3-4 виклик неправдивий. Часто розуміємо, що обманюють і попереджаємо бригаду, що тут щось не так, і ви готуйтеся”, — розповіла диспетчерка центру екстреної меддопомоги .

За добу бригади екстреної меддопомоги виїздять на понад дві сотні викликів – каже Тамара Беспалова. Розповідає хто підлягає госпіталізації: “Особи, в яких середньо тяжкий і тяжкий перебіг захворювання, в яких є підвищення температури тіла вище 38 градусів, яке не піддається корекції. Сатурація менше 92 відсотків, але при цьому, ще супроводжується задишкою. Це більше 30 вдохів за хвилину, це порушення свідомості, це біль в грудній клітці. Людей з тяжкими супутніми захворюваннями”.

З майже тисячі співробітників центру екстреної медичної служби 21 перехворів на covid, четверо нині знаходяться на самоізоляції.

До слова, у Черкасах вперше пересадили нирку, синові від матері (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.