Львівський сирник: як приготувати в мультиварці

2 хв на прочитання9 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Краще готувати звечора, щоб він міг простояти всю ніч у холодильнику.

Львівський сирник — унікальний сирно-шоколадний десерт, не схожий ні на традиційну запіканку, ні на новомодний чизкейк. Рецептів сирника — на будь-який смак: хтось полюбляє із фруктами, хтось із маком. Однак усі рецепти об’єднує одна важлива умова: кисломолочний сир для цієї випічки мусить бути найкращий — свіжий, жирний (ідеально, якщо домашній).

Приготування сирника у мультиварці загалом мало чим відрізняється від традиційного запікання у духовці, окрім форми (традиційний сирник зазвичай прямокутний). Ба більше, закрита кришка мультиварки — йому на користь: можна не побоюватися, що пляцок вийде сухуватим, адже для львівського сирника це неприпустимо!

Львівський сирник краще готувати звечора, щоб він міг простояти всю ніч у холодильнику. Вранці відчуєте разючу різницю між свіжоспеченим пляцком і добре охолодженим на користь другого.

Інгредієнти:

домашній кисломолочний сир — 700 г;

цукор — 150 г + 2 ст. л. для глазурі;

яйця — 5 шт.;

цедра 1 лимона;

родзинки — 100 г;

манна крупа — 1 ст. л.;

крохмаль — 1 ст. л.;

вершкове масло — 100 г + 50 г для глазурі;

ваніль — на кінчику ножа;

молоко — 3 ст. л.;

какао-порошок — 3 ст. л.

Приготування.

Усі складники мають бути кімнатної температури.

Сир перетерти через сито або змолоти у блендері чи у м’ясорубці, щоб не було крупинок.

Додати до сиру розм’якшене вершкове масло, цукор і ваніль, ретельно перемішати до однорідності.

Інтенсивно розтираючи, по одному додати яйця.

Стерти на дрібній тертці цедру з лимона просто в сирне тісто.

Покласти промиті та перебрані родзинки, крохмаль і манку. Перемішати. Тісто виходить досить рідке.

Мультиварку змастити вершковим маслом. Вилити туди сирне тісто. Закрити кришку.

Обрати режим «випічка», час 60 хвилин + 20 хвилин в режимі «підігрів».

Готовий сирник не діставати з мультиварки доти, доки майже повністю не схолоне.

Ледь теплий пляцок дістати з допомогою контейнера для пароварки та поставити у холодильник мінімум на 6 годин.

Приготувати шоколадну глазур: цукор змішати з какао, додати молоко, масло та варити на мінімальному вогні, постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною й ледве почне закипати, відразу ж зняти з вогню та полити глазур’ю охолоджений сирник.

Порізати львівський сирник на шматочки та подавати з філіжанкою львівської свіжозмеленої кави.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: