Лосось (сьомга) у вершковому соусі — рецепт на сковороді в лісі

3 хв на прочитання12 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Також страва чудово підійде для романтичної вечері.

Як приготувати лосося у вершковому соусі? Ось цікавий рецепт страви зі шпарагівкою (спаржевою квасолею) й овочами гриль на сковороді в лісі. Стейк червоної риби під вершковим соусом виходить смачним і поживним, а гострий перець чилі додасть яскравого та пікантного смаку. Рецепт підійде і для інших різновидів лосося та форелі.

Цікавий факт: лосось — загальна назва атлантичних промислових риб із родини лососевих. До неї належать сьомга, горбуша, кета й інші — всього налічується понад 160 видів. Тобто сьомга і лосось — це назва однієї і тієї ж риби.

Приготувати смачного лосося не складно, головне правильно вибрати рибу. Саме м’ясо риби є трішки сухим, тому ми і приготуємо до неї ніжний вершковий соус, який підкреслить смак страви. За бажанням із перцю чилі можна зняти шкірку, порізати на шматочки та викласти на тарілку.

Така страва чудово підійде для романтичної вечері, проте приготована в сковороді на природі, з овочами, просякнутими легким димом в колі друзів, смакує куди краще.

Для приготування вдалого соусу варто брати вершки якомога вищої жирності, можна додати твердий сир сулугуні чи будь-який інший. Головне не перетримайте рибу на сковороді, інакше ризикуєте її пересушити. Для подачі соус краще повністю охолодити — так він більше загустіє й матиме ніжніший смак.

Щоб уникнути появи в соусі грудок, у добре розігріту сковороду з маслом потрібно вливати не теплі, а холодні вершки. Окрім суміші перців, підійдуть і інші спеції: майоран, сушений імбир, базилік або чебрець. Краще взяти свіжий стейк червоної риби, але і заморожена теж підійде, проте в ній містиметься менша кількість поживних речовин.

Аби гаряча олія з маслом не вистрелювала, рибу заздалегідь треба просушити, промокнувши стейки паперовим рушником. Мити рекомендується в холодній воді, інакше втратиться смак і соковитість. Для соусу підійдуть не лише вершки, а й молоко чи сметана. Щоб зробити його густішим, можна додати трішки пшеничного борошна.

Інгредієнти:

лосось;

шампіньйони;

болгарський перець;

помідори;

шпарагівка;

часник;

кріп;

вершки;

лавровий лист, cуміш перців, сіль;

вершкове масло;

оливкова олія;

розмарин.

Приготування.

На сковороду влити вершки, додати суміш перців і лавровий лис.

Нарізати кріп і часник, додати до соусу. Постійно помішувати. Посолити. Готувати, поки не загусне.

Туди ж покласти шматочок вершкового масла.

В іншу сковороду влити оливкову олію та покласти шматок масла. Коли масло розтане, викласти сьомгу і смажити, поливаючи жиром зі сковорідки. Покласти гілочку розмарину, часник і посолити рибу.

Цілі овочі викласти на гриль і обсмажити з усіх сторін.

Готову рибу викласти на тарілку.

В сковороді, де готувалася риба, посмажити шпарагівку.

На тарілку з лососем викласти шпарагівку, овочі гриль та полити вершковим соусом. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: