Догори
Дати відгук

Локдаун в Україні: які нові обмеження запровадять

Якщо найближчими днями кількість нових хворих на коронавірус не зменшиться, в Україні можуть почати вводити нові обмеження.

1 хв на прочитання06 Квітня 2021, 13:30
Найближчим часом карантинні обмеження в Україні можуть посилитися Найближчим часом карантинні обмеження в Україні можуть посилитися
Поділитись:

Про те, якими вони будуть, розповів в інтерв'ю РБК-Україна голова парламентського комітету з охорони здоров'я Михайло Радуцький.

«Дуже підтримую рішення мера Києва про закриття транспорту, садочків і шкіл. Ситуація в Києві дуже важка в системі охорони здоров'я», — сказав Радуцький.

Також він висловив підтримку меру Львова Андрію Садовому. Нагадаємо, що вчора, 5 квітня, Садовий заявив про те, що Львів може припинити залізниче та авіасполучення з усією Україною. 

Радуцький запевнив: комендантську годину в Україні поки вводити не будуть. Це захід, який залишать до того часу, поки ситуація не стане геть критичною. І перша ознака того, що ситуація з коронавірусом вийшла з-під контролю — це початок сортування хворих у стаціонарах. У такому випадку черговий лікар має самостійно вирішити, якому хворому із ковідом дати місце з киснем у стаціонарі, а якому — відмовити. 

А от посилені патрулі Національної поліції та Національної гвардії в містах, у селах, на транспорті — це те, що чекає українців уже найближчим часом. 

Якщо кількість нових інфікованих коронавірусом збільшиться до 35–40 тисяч на добу, в Україні закриють міжобласне сполучення та встановлять блок-пости між регіонами. 

Як ми інформували своїх читачів раніше, через коронавірус у Львові зупинять потяги та закриють небо для літаків.  Це станеться у тому випадку, якщо найближчими днями кількість нових випадків інфікування на ковід зростатиме.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я