Якщо у вас бракує часу, щоб готувати десерти, а гості вже майже на порозі, можна скористатися рецептом «лінивого» торта «Наполеон».
Інгредієнти:
молоко — 1 л;
цукор — 300 г;
яйця — 4 шт.;
борошно — 60 г;
вершкове масло — 60 г;
ванільний цукор — за бажанням;
листкове тісто.
Приготування.
Поставити на маленький вогонь молоко та додати цукор — перемішуємо до однорідності.
До яєць додати борошно, перемішати.
Тоненькою цівкою додати суміш до молока, постійно розміщуючи до загущення. Наприкінці додати вершкове масло, накрити та відставити, щоб остигло.
Листкове тісто нарізати невеликими кубиками, викласти на деко та відправити у духовку, розігріту до 200 °С, на 25 хвилин.
Готове тісто розшарувати та додати до заварного крему, ретельно перемішати.
Викласти у форму та трішки притиснути.
Відправити у холодильник щонайменше на 4 години.
Присипати тортик пластівцями з тіста, яке залишилось, — і все, лінивий «Наполеон» готовий!
Також ми розповідали про найлінивіший торт «Наполеон».