Аби приготувати пиріжки, можна не морочитися з тістом. Є чудовий «лінивий» рецепт, який дозволяє заощадити багато часу.
Інгредієнти:
хліб тостовий — 10 шматочків;
картопля відварена — 5 шт.;
цибуля ріпчаста — 2 шт.;
бекон — 100 г;
молоко — 50-80 мл;
сіль — за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
яйце — 2 шт.
Приготування.
Нарізати бекон на невеликі шматочки й обсмажити на сухій сковороді. Смажений бекон перекласти зі сковороди в чашку.
Нарізати цибулю, викласти на сковороду й обсмажити на залишках жиру з бекону.
З відвареної картоплі зробити пюре, додати молоко (кількість молока залежить від картоплі, треба дивитися по консистенції, щоби пиріжки вийшли не дуже сухими).
До пюре додати смажену цибулю, бекон, перемішати. Посолити, поперчити до смаку.
Сформувати пиріжки. Взяти шматок хліба, розкачати його качалкою.
Взяти круглу форму і вирізати одну половинку пиріжка з одного шматка хліба і так само вирізаємо другу половинку пиріжка з другого шматка хліба. Потім на одну половинку викласти начинку та накрити другою половинкою хліба.
Защипнути виделкою краї.
(Також можна зробити більш економно без вирізання форм: викласти начинку на одну частину шматка хліба, скласти шматочок хліба навпіл і защипнути.)
Збовтати 2 яйця. Занурити в них пиріжки. Запікати в духовці при 200 °С 15-20 хвилин або обсмажити на сковороді — так буде набагато швидше.
Також ми розповідали про запіканку з хліба, ковбаси та твердого сиру: просто, ситно й дуже смачно.