Ліниві голубці в сметанному соусі — покроковий рецепт швидкої страви

2 хв на прочитання15 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Готувати можна не лише в духовці, а й у мультиварці чи на плиті.

Ліниві голубці — чудовий рецепт смачного обіду чи вечері, який зможе заощадити ваш час. Страва мало чим відрізняється від справжніх голубців. Можете використати звичайний фарш зі свинини чи навіть курки. Для того, щоб страва набула яскравішого смаку, додайте в сметанний соус столову ложку томатної пасти чи кетчупу.

Гриби теж стануть чудовим варіантом — просто закиньте їх до основної маси, але краще з’єднати з соусом — вийде смачніше. Капусту бажано попередньо обшпарити, проте не обов’язково. Готувати можна не лише в духовці, а й у мультиварці чи на плиті. Якщо вийшло багато голубців, після обсмаження можна їх заморозити.

Інгредієнти:

свинина — 500 г;

капуста — 200 г;

рис — 250 г;

цибуля — 2 шт.;

яйця — 2 шт.;

морква — 1 шт.;

часник — 3 зубчики;

борошно — 2 ст. л.;

вода — 200 мл;

олія для смаження — до смаку;

сіль, перець, спеції — до смаку.

Приготування.

Свинину нарізати невеликими шматками, пропустити через м’ясорубку разом із цибулиною та часником.

До готового фаршу додати яйце, сіль і перець. Вимішати.

Тим часом відварити рис на малому вогні під кришкою.

Готовий рис змішати з фаршем.

Капусту нарізати тонкою соломкою та з’єднати з сумішшю. Сформувати котлетки.

Обсмажити на сковороді з двох сторін до рум’яності.

Другу цибулину покришити й посмажити. Моркву натерти. Додати до цибулі борошно, сметану та воду. Тушкувати 5 хвилин.

Готові котлети викласти у глибоку форму, залити соусом та поставити у розігріту духовку при 180 °С. Запікати 30 хвилин.

Подавати гарячими, посипавши свіжим кропом.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: