Догори
Дати відгук

Лікарка розповіла, чому напої "лайт" або "нуль" гірше за компот

Варто подумати про зниження імунітету, руйнування зубів і кісток, погіршення стану суглобів

1 хв на прочитання19 Грудня 2020, 21:21
Поділитись:

Лікар-дієтолог  Світлана Фус вважає, що  є альтернатива напоям, які споживачам активно нав'язують напередодні свят.  І попереджає: навіть якщо   вибирати версії лайт або нуль, слід пам'ятати, що це  є нездоровий продукт.

"Хочу нагадати, що солодкі газовані води, фруктові соки з пакетів містять багато цукру, барвники, консерванти. А їх надмірне вживання веде до зниження імунітету, руйнування зубів і кісток, погіршення стану суглобів, викликає печію і багато інших неприємностей",— говорить Фус у своєму Фейсбуці. 

Дієтологиня рекомендую використовувати альтернативні, не менш смачні варіанти.

1. Компот із сухофруктів. Цукор не додаємо. Якщо дати йому постояти, він стане солодким і навіть дуже вже через 30-40 хв. Тому з кількістю сухофруктів для компоту не переборщіть.

 2. Напій з імбиру і м'яти. Можна туди додати лимон. Таке пиття покращує травлення і тонізує.

 3. Холодні фруктові напої. Можна зробити настій із заморожених ягід (є різноманітні варіанти і на будь-який смак) та апельсинових кірок.

 4. І пам'ятаємо, що основний напій, який потрібно пити між їжею - питна вода. Помилка в тому, що багато хто поспішає наповнити свої тарілки, не відновивши дефіцит рідини.

"Звертайте увагу на те, що ви п'єте за святковим столом. Робіть правильний вибір їжі та напоїв під час всіх новорічних свят", — радить лікарка.

До слова, науковець розробила прикрасу, яка здатна реагувати на глюкозу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.