Лікарі розповіли про вплив солодких продуктів і фруктів на тиск

2 хв на прочитання09 Квітня 2021, 07:33
Болить серце. Фото ілюстративне

Виявилося, що при харчуванні їжею, багатою цукрами, зростає тиск під час серцевих скорочень

Вчені з Університету Делавера провели експеримент, щоб дізнатися, які продукти підвищують артеріальний тиск. Для цього вони відібрали понад 100 літніх людей і вивчили їх раціон.

Виявилося, що при харчуванні їжею, багатою цукрами, зростає тиск під час серцевих скорочень. Особливо помітно подібний вплив глюкози на жінок, йдеться в опублікованому дослідженні.

З іншого боку, вживання фруктів знижує артеріальний тиск як у жінок, так і у чоловіків. Якщо їх з’їдати в обсязі однієї чашки в день-можна нормалізувати стан, передає Food News.

Зв’язок гіпертонії зі смаковими добавками

При вживанні солодкої їжі рівень цукру в крові підвищується, також в більшому обсязі починає вироблятися “поганий” холестерин. Він осідає на стінках судин і артерій, через що їх просвіт стає менше, а качати кров стає складніше.

Крім цукру, надлишок солі також може нашкодити вашій серцево-судинній системі. Натрій хлор утримує в організмі зайву рідину, через що збільшується обсяг використовуваної крові для вимивання солей. Така підвищена перекачування може стати причиною гіпертонії.

Як знизити тиск

При гіпертонії лікарі виписують певні ліки. Однак медики розповіли, що для зниження артеріального тиску, крім медикаментозного лікування, потрібно змінити свій спосіб життя. З цією метою вони радять:

До слова, дієтолог назвав солодощі, які можна їсти на сніданок.

Нагадаємо, лікар пояснив, люди з якою групою крові найбільше схильні до раку шлунку та кишківника.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: