Догори
Дати відгук

Лікар пояснив, люди з якою групою крові найбільше схильні до раку шлунку та кишківника

Американські медики порадили, як знизити ризики виникнення виразки чи онкології

2 хв на прочитання07 Квітня 2021, 23:17
Люди з якою групою крови найбільше схильні до раку шлунку та кишківника Люди з якою групою крови найбільше схильні до раку шлунку та кишківника
Поділитись:

Група крові впливає на схильність до захворювань шлунка та кишківника, включаючи рак цих органів. Про це розповів кардіолог Олександр М'ясников. За словами експерта, власники другої групи крові мають підвищений ризик постраждати від онкології шлунка.

А своєю чергою, схильність до виразки шлунка найбільше мають люди з першою групою крові.

Лікар підкреслив: схильність до конкретних патологій багато в чому визначається генами.

«Маса захворювань зустрічаються у певних носіїв генів частіше, ніж у якихось інших», - розповів М'ясников.

Щоб знизити ризики виникнення виразки чи онкології шлунку та кишківника гастроентерологи рекомендують їсти щодня цілий список корисних продуктів. Повідомляє medicalnewstoday.

Цвітна капуста. Один з рекомендованих продуктів для включення в меню за виразки шлунку. Містить сульфорафан — речовину, що знищує бактерії H. pylori.

Капуста. S-метілметіонін (вітамін U), що міститься у звичайній капусті, сприяє терапії виразки шлунка та врівноважує рівень pH. Крім того, продукт багатий на амінокислоту глутамін, корисну для лікування виразки: вона сприяє загоєнню ерозій і зміцнює слизову оболонку.

Редька. Експерти називають білу редьку корисним продуктом для усунення запалення слизової оболонки шлунка та проблем із його роботою.

Ягоди. Медики радять включити в меню за гастриту чорницю та полуницю. Чорниця є джерелом антиоксидантів і поживних речовин, покращує функціонування імунної системи та прискорює одужання. Полуниця, за словами фахівців, може діяти як захисний щит — вона насичена речовинами, що поліпшують стан слизової оболонки травного тракту.

Яблука. Вживання яблук щодня експерти назвали природним способом знизити ймовірність появи виразки шлунку. Вони містять флавоноїди, що пригнічують активність бактерій H. pylori.

Морква. Обов’язково включайте в меню моркву для зміцнення слизової оболонки шлунку. Вчені констатують, що присутність вітаміну А в моркві допомагає запобігти виразці, запаленню та гастриту.

Часник. Невеликий зубчик часнику здатний стримувати розмноження бактерії H. pylori, що спричиняє гастрит і виразку шлунка. Також у ньому є певні антимікробні елементи, що сприяють лікуванню.

Солодка. Може ефективно боротися з виразкою шлунку та гастритом — вона має протизапальні властивості, що зменшують запалення шлунку.

Натуральний йогурт. Експерти назвали його одним із найкорисніших продуктів для включення в меню хворих на виразку шлунку. Його компоненти — пробіотики, лактобацили, ацидофіли — допомагають лікувати захворювання.

Оливкова олія. Дані досліджень свідчать, що її феноли діють як антибактеріальні агенти, запобігаючи подальшому поширенню H. pylori й ураженню слизової оболонки шлунка.

Раніше ми розповідали, які 4 типи продуктів позбавлять від запорів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost